Zgrada Policijske uprave Foča dobija novi izgled

Adaptacijom zgrade Policijske uprave Foča, koja je počela ovih dana, oronuli objekat izgrađen šezdesetih godina prošlog vijeka dobiće mnogo ljepši izgled i biće zaštićen od daljeg propadanja, čime će se policiji omogućiti dosta bolji uslovi za rad.

Radovi se finansiraju sredstvima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Portparol Policijske uprave Svjetlana Govedarica navodi da su predviđeni zamjena vanjske stolarije, sanacija ravnog krova i obnova fasade sa termoizolacijom.

„Od kada je zgrada napravljena, izuzev uvođenja grijanja, ovo je prvo ozbiljno ulaganje u njenu adaptaciju. Naravno da je potrebno još dosta toga promijeniti, ali mi se nadamo da ćemo i to u narednom vremenu ostvariti“, kaže Govedarica.

Nova vanjska stolarija već je ugrađena, a u toku su radovi na krovu objekta.

„Zgrada je bila u izuzetno lošem stanju, bilo je hladno, duvala je promaja od prozora, a ravni krov je na pojedinim mjestima prokišnjavao. Takođe, dotrajala fasada davala je zgradi ružan izgled, a sa ovim radovima dobićemo reprezentativan objekat kakav policija i zaslužuje“, navela je Govedarica.

Ona je podsjetila da je ova  zgrada bila u zajedničkom vlasništvu opštine Foča i MUP-a Srpske, do maja prošle godine, kada je prešla u jedan kroz jedan vlasništvo Ministarstva.

Izvođač radova je fočansko preduzeće „Konstruktor“, a rok za završetak nije preciziran.

Izvor: Radio Foča