Za obnovu putne mreže 500 000 maraka

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić potpisao je danas ugovore sa izvođačima radova kojima je povjeren posao na održavanju i asfaltiranju gradskih i prigradskih saobraćajnica na području ove lokalne zajednice. Novo asfaltno ruho uskoro dobija deset ulica, dok će 47 lokalnih putnih pravaca biti rekonstruisano, za šta je iz budžeta opštine obezbijeđeno oko 500 000 maraka.

Posao na asfaltiranju i sanaciji fočanskih puteva dobilo je pet izvođača radova, a rok završetka je mjesec dana. Na održavanju lokalnih nekategorisanih puteva u tri lota radiće naizmjenično preduzeća „Trandskop“ Bude Šolaja u sadejstvu sa „Ilidižaputevima“, „Falkon doo“ Foča i preduzeće „Srbinjeputevi“, dok je ukupan posao na asfaltiranju puteva pripao preduzeću GP „Put“ Istočno Sarajevo.

Izvođači su već sačinili dinamičke planove rada. Nastojaće ispoštovati ugovorene rokove i kvalitetno izvesti radove.

Najviše posla imaće preduzeće GP „Put“ Istočno Sarajevo koje je spremno za početak asfaltiranja dionica, među kojima su Ulica Vojvode Putnika, Osmana Đikića, Desanke Maksimović i Maka Dizdara, lokalni put Bolnica-Jošanica i drugi gradski i prigradski putni pravci.

-Radi se o dva lota, prvi se odnosi na gardske saobraćajnice, drugi na mjesne zajednice, rok za završetak radova na prvom lotu je 30 dana, a na drugom 20. Radiće se sanacija postojećih kolovoznih konstrukcija i izgradnja novih konstrukcija na dijelovima gdje su saobraćajnice urađene u nivou tampona-pojasnio je Miloš Glogovac, direktor ovog preduzeća.

Ukupna vrijednost planiranih radova, predviđenih Programom uređenja građevinskog zamljišta za ovu godinu, je 500 000 maraka, od čega 300 000 za sanaciju, a 200 000 za asfaltiranje puteva.

-Dogovorili smo se da izvođači krenu što prije u posao, da se sve završi na vrijeme, u predviđenim rokovima, da bi građani Foče imali završene, odnosno obnovljene puteve u toku ljeta, što je nama i cilj-rekao je Radisav Mašić, načelnik opštine.

Nadzor nad obnovom putne mreže vršiće Opštinsko odjeljenje za urbanizam. Iz lokalne uprave naglašavaju da će ulaganje u infrastrukturu, kao u gradskom, tako i u seoskom području, biti prioritet i u narednom periodu.

Izvor: Radio Foča