Vrtić “Čika Jova Zmaj” – zanimljiva takmičenja za djecu i roditelje

Dvočlane ekipe, sastavljene od jednog djeteta i tate ili mame, takmičile su se danas u Gradskoj dvorani u Foči u štafetnom trčanju i u skakanju u vrećama, na zanimljivim igrama koje je povodom Međunarodnog dana porodice- 15. maja, organizovao Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“.

Takmičenje je organizovano pod geslom „Porodica je mjesto gdje počinje život i gdje se ljubav nikad ne završava“.

Dok su djeca starijih grupa trčala sa mamama i tatama, djeca jasličkih grupa, takođe sa svojim roditeljima, crtala su i bojila likovne radove na temu „Moja porodica“ za izložbu koja će biti organizovana za dva dana.

Darka Živanović Vlaški, majka tri sina, od kojih su dvojica blizanci, koji idu u jasličku grupu, pohvalila je aktivnosti Vrtića.

„Došli smo da podržimo Dan porodice, jer smatramo da je porodica stub društva“, rekla je Vlaški.

Miloš Janković pomagao je sinu Kosti i supruzi Jeleni da nacrtaju i oboje porodičnu kuću.

„Porodica je najveće blago i drago mi je što roditelji ozbiljno shavataju aktivnosti vrtića i uče svoju djecu takmičarskom duhu“, rekao je Janković.

Direktor Vrtića „Čika Jova Zmaj“ Slađana Vladičić kaže da će centralna manifestacija obilježavanja Međunarodnog dana porodice biti održana 15. maja u Gradskom pozorištu.

„Naši mališani u učenici Muzičke škole iz Foče predstaviće svoje radove, a dodjeliće se nagrade za prva tri mjesta likovnog konkursa „Moja porodica“, koji je raspisalo Ministartvo porodice, omladine i sporta Srpske. Nagrade će uručiti minstar Jasna Davidović“, rekla je Vladičićeva.

Ona je naglasila da je, kada je u pitanju rad vrtića, veoma važno da trougao dijete-roditelj-vaspitač dobro funkcioniše.

„Naš vrtić na sreću ima veoma dobru saradnju sa roditeljima, što se najbolje manifestuje na našim putovanjima, gdje veliki broj djece putuje sa nama i ostaju od jedne do pet noći. Roditelji su svoje najveće bogatstvo povjerili nama i mi imamo obavezu i dužnost da to opravdamo, što i činimo“, navela je Vladičićeva.

Izvor: Radio Foča