Vijesti

Pedagoški zavod: Centralna manifestacija obilježavanja 30 godina Republike Srpske u Foči

12.10.2021 | 14:13 Pedagoški zavod: Centralna manifestacija obilježavanja 30 godina Republike Srpske u Foči

Centralna manifestacija obilježavanja 30 godina Republike Srpske, koju organizuje Pedagoški zavod Srpske, biće održana u Foči početkom naredne godine, istaknutno je na sastanku direktora Zavoda Predraga Damjanovića i načelnika opštine Foča Milana Vukadinovića.

Kao i prethodnih godina, prije centralne proslave Dana Republike Srpske Pedagoški zavod Srpske raspisaće javne  konkurse za najbolje likovne i literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola, nakon kojeg će biti održane izložbe kao i svečana akademija.

Ove godine centralna manifestacija obilježavanja 30 godina Republike Srpske, u organizaciji Pedagoškog zavoda Srpske biće održana u Foči 11. januara, rekao je načelnik opštine Milan Vukadinović: „Zadovoljstvo nam je što će centralna manifestacija biti održana u Foči. To je inače druga po važnosti manifestacija prilikom obilježavanja Dana Republike Srpske. Svečanu akademiju organozovaćemo u saradnji sa direktorima osnovnih i srednje škole“, rekao je Vukadinović.

Direktor Pedagoškog zavoda Republike Srpske Predrag Damjanović, prilikom posjete Foči, obišao je i fočanske škole te istakao kako je zadovoljan uslovima za rad nastavnika i učenika: „Zadovoljan sam činjenicom da se u školama u Foči radi na pravi način i na dobrobit svih učenika. Bitno je i što se poštuju sve epidemiološke mjere. Kada imamo dobre uslove za rad nastavnika, učenika kao i savjetnika Pedagoškog zavoda onda ćemo imati i kvalitetnije obrazovanje u Republici Srpskoj“, rekao je Damjanović.

Na sastanku Vukadinovića i Damjanovića razgovarano je i o obezbjeđivanju novih prostorija za rad Regionalnog sjedišta Pedagoškog zavoda u Foči.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: