Obrazovanje

Medicinski fakultet Foča: Međunarodni kongres i Simpozijum okupio oko 600 stomatologa

11.10.2021 | 11:30 Medicinski fakultet Foča: Međunarodni kongres i Simpozijum okupio oko 600 stomatologa

Međunarodni kongres doktora stomatologije i Simpozijum restaurativne stomatologije i endodoncije putem vebinara okupio je oko 600 stomatologa iz zemalja regiona, a predavači su profesori sa univerziteta iz Beograda, Skoplja, Zagreba, Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Prištine sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Skup na kome je zastupljeno više od 30 naučnih radova organizovao je Medicinski fakultet Foča, a zbog trenutne epidemiološke situacije održava se onlajn.

Pomoćnik dekana Medicinskog fakulteta Foča za studijski program Stomatologija Nikola Stojanović istakao je da je ta visokoškolska ustanova svojim radom i organizacijom naučnih i stručnih skupova postala prepoznatljiva u zemlji i regionu.

-Izazovno vrijeme u kojem se nalazimo onemogućilo nas je da se skup održi na klasičan način, ali smo dobili podstrek da nastavimo sa organizacijom ovakvih susreta, budući da je smanjen broj kontinuiranih edukacija za doktore stomatologije-rekao je Stojanović.

On je dodao da će tokom predavanja biti obrađene različite teme i prikazane novine iz oblasti stomatologije koje će stomatolozima omogućiti bolje razumijevanje, prihvatanje i praktičnu primjenu savremenih naučnih principa.

Predsjednik Naučnog odbora Kongresa Jelena Krunić naglasila je da Medicinski fakultet u Foči ima dugu tradiciju organizovanja programa kontinuirane edukacije za doktore stomatologije.

-Ponosni smo jer smo na jednom mjestu okupili eminentne predavače sa sedam univerziteta i zahvaljujući njihovoj posvećenosti stomatološkoj struci i nauci u mogućnosti smo da prikažemo program koji donosi najnovija dostignuća iz različitih oblasti stomatologije-rekla je Krunićeva.

Međunarodni kongres doktora stomatologije i Simpozijum restaurativne stomatologije i endodoncije organizovan je u okviru manifestacije „Dani stomatologije Republike Srpske“.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: