Vijesti

Opština sufinansira pripravnike: Raspisan javni poziv poslodavcima

11.10.2021 | 11:18 Opština sufinansira pripravnike: Raspisan javni poziv poslodavcima

Opština Foča raspisala je javni poziv poslodavcima za korišćenje sredstava za zapošljavanje pripravnika u 2021/2022. godini, za šta će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno 211.200 KM.

Javnim pozivom obuhvaćeno je sufinansiranje pripravničkog staža licima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske sa visokom stručnom spremom, na period od 12 mjeseci.

Predviđeno je da Opština finansira platu nakon oporezivanja u iznosu najniže zagarantovane u Republici Srpskoj, a poslodavac poreze i doprinose.

Nakon potpisivanja ugovora i prijema pripravnika poslodavcima će biti isplaćeno 33 odsto sredstava, ukoliko poslodavac bude ispunjavao ugovorene obaveze nakon šest mjeseci dobiće 43 odsto sredstava, dok će ostatak novca biti isplaćen po okončanju ugovorenog perioda od 12 mjeseci, navodi se u javnom pozivu.

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava za zapošljavanje pripravnika imaju poslodavci sa sjedištem na području Republike Srpske koji ispunjavaju uslove konkursa.

Detaljnije informacije zainteresovani mogu dobiti u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti opštine Foča, kao i putem veb-sajta Opštine, gdje im je dostupan obrazac za podnošenje zahtjeva.

Javni poziv otvoren je 30 dana od dana objavljivanja, a ističe 6. novembra.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: