Sport

Neobičnim takmičenjem povezuju Sutjesku i Pivu

07.10.2021 | 16:24 Neobičnim takmičenjem povezuju Sutjesku i Pivu

Opštine Foča i Plužine, uz podršku Evropske unije, organizovaće 17. oktobra Duatlon „Sutjeska – Piva”, takmičenje u vožnji biciklom i trčanju na području Nacionalnog parka „Sutjeska“ i Parka prirode „Piva“ u Crnoj Gori, a u okviru projekta prekogranične saradnje “Turizam, adrenalin i rafting avantura- TARA“.

Start trke je u 9.00 časova ispred hotela Mladost na Tjentištu, najavljeno je iz opštine Foča.

Trka uključuje biciklističku vožnju od hotela Mladost na Tjentištu do Prijevora podno Maglića, trčanje od Prijevora do Trnovačkog jezera u Crnoj Gori i nazad do Prijevora, kao i vožnju bicikla od Prijevora do cilja kod hotela Mladost.


Foto: Foča Tour

Trka će biti organizovana uz poštovanje epidemioloških mjera.

Prijave učesnika su otvorene do 14. oktobra, na brojeve telefona: 066 240 752 i 065 963 466.

Organizatori su obezbijedili troškove prevoza, noćenje, hranu i osvježenje/okrepljenje tokom trke, kao i medalje za sve učesnike.

Duatlon „Sutjeska – Piva“ je aktivnost projekta “Turizam, adrenalin i rafting avantura TARA” koji finansira Evropska unija, a sprovode opštine Foča i Plužine u saradnji sa Parkom prirode „Piva“ i Turističkom organizacijom Foča, a u okviru Programa prekogranične saradnje BiH i Crne Gore.

Cilj projekta je razvoj i promocija prekograničnog područja ove dvije opštine, kao jedinstvene turističke destinacije za aktivni turizam.

Realizacija projekta je počela 1. decembra 2019. i trajaće dvije godine, do kraja novembra 2021. godine.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: