Vijesti

Apel radnicima i posjetiocima rafting kampova da se pridržavaju propisanih mjera

15.07.2020 | 14:15 Apel radnicima i posjetiocima rafting kampova da se pridržavaju propisanih mjera

Sa juče potvrđena četiri i današnjih pet, u Foči je trenutno 28 lica pozitivnih na virus korona, od kojih je četvoro na bolničkom liječenju.

Sa juče potvrđena četiri i današnjih pet, u Foči je trenutno 28 lica pozitivnih na virus korona, od kojih je četvoro na bolničkom liječenju.

Rukovodilac Regionalnog zavoda za zdravstvo Slađana Arsenović navodi da se potvrdilo da se većina zaraženih može na neki način dovesti u vezu sa rafting kampovima na Drini i Tari.

„Zato apelujem da se sva lica, koja na bilo koji način učestvuju u radu kampova, pridržavaju propisanih mjera. Posebna prijetnja je prevoz od kampova do polazne tačke za rafting, tako da su svi vozači i putnici obavezni da poštuju propisane mjere, prije svega nošenje maske i svođenje broja lica u tim vozilima na prihvatljivu i preporučenu mjeru“, rekla je Arsenovićeva.

U Regionalnom zavodu za zdravstvenu zaštitu ističu da je u Višegradu, Foči, Rudom i Novom Goraždu posljednjih 15 dana došlo do rasta broja zaraženih, dok u Kalinoviku i Čajniču nema potvrđenih slučajeva zaraze.

Iz Zavoda su još jednom apelovali da se građani pridržavju svih protivepidemijskih mjera.

„Mislimo prije svega na higijenu ruku, respiratornu higijenu, nošenje maske u zatvorenom prostoru onako kako treba i držanje fizičke distance najmanje dva metra“, naglasila je Arsenovićeva.

U Univerzitetskoj bolnici Foča trenutno se liječi 21 pacijent pozitivan na kovid 19, a među njima je četvoro Fočaka, potvrdila je pomoćnik diretkora ove ustanove Marija Petrović Pajkanović. „ Pod opservacijom je još 16 pacijenata sa simptomima od kojih je šest iz Foče. Svi pacijenti su srednje teške i teške kliničke slike“, rekla je Petrović Pajkanović.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: