Kultura

“Ritam Evrope”: Mariji najviše glasova žirija, presudili SMS glasovi

27.09.2021 | 16:09 “Ritam Evrope”: Mariji najviše glasova žirija, presudili SMS glasovi

Fočanka Marija Stanić vratila se sa muzičkog takmičenja “Ritam Evrope” pomalo tužna jer nije uspjela osvojiti priželjkivano prvo mjesto, ali ponosna i zadovoljna zbog saznanja da je od stručnog žirija dobila najviše glasova.

Marija je, uz plesnu podršku sugrađanki Anđele Vuković, Miljane Pejović i Sare Vuković, nastupila sa pjesmom “Dont brejk mi” od australijske pjevačice Montajn i po glasovima stručnog žirija bila je prva, ali su presudili SMS glasovi, po kojima je ekipa iz Foče bila sedma.

U ukupnom plasmanu, kada se saberu glasovi žirija i SMS-a, Fočanke su na takmičenju, koje je uz TV prenos održano u Loparama, osvojile treće mjesto, iza Kotor Varoša i Prijedora.

“Zadovoljne smo i trećim mjestom, a posebno što su nam predstavnici drugih gradova i stručni dio žirija dali najviše glasova, čime smo ispunili naša i očekivanja naših sugrađana. Upoznali smo se sa učesnicima iz drugih gradova i lijepo smo se družili što i jeste jedan od ciljeva takmičenja”, priča Marija.

Ona navodi da im je najbitnija ocjena žirija, jer, ističe, žiri je ocjenjivao objektivno, dok su SMS glasovi subjektivni.

“Za treće mjesto nije bilo nagrade, ali nama je dovoljna nagrada ta noć provedena u hotelu sa dobrim društvom iz drugih gradova”, kaže Marija.

Maturantkinja fočanske gimnazije, koja je u Foči završila Osnovnu muzičku školu gdje je učila solo pjevanje i klavir, čistom desetkom ocjenjuje takmičenje “Ritam Evrope” i ističe da je za nju to bilo predivno iskustvo kojeg će se sjećati cijelog života.

“Svi su bili veoma dobri prema nama, a moj instruktor pjevanja mi je rekao da bi bila velika šteta, ako se ne budem bavila pjevanjem. Za sada to ne planiram, ali možda se nešto promijeni, nikada se ne zna”, rekla je Marija.

U glasanju je učestvovalo svih 15 opština koje su imale svoje predstavnike, po uzoru na glsanje na Evroviziji.

Opštinu Foča predstavljao je profesor u Osnovnoj muzičkoj školi Borislav Bjelogrlić.

On napominje da je ovo bio prvi nastup Foče u “Ritmu Evrope”, te da je Marija oduševila članove žirija.

„Poslije njenog nastupa, svi članovi žirija bili su iznenađeni tako dobrim spotom i tako dobrim nastupom. Po njihovim reakcijama mogao sam da vidim da će od žirija dobiti mnogo glasova”, naveo je Bjelogrlić.

On je dodao da je žiri imao veoma težak zadatak, jer takmičari nisu izvodili pjesme uživo, već su puštani spotovi, koji su ranije snimljeni.

“Veoma smo zadovoljni rezultatom naših predstavnika, iako smo iskreno svi vjerovali u pobjedu. Organizacija je bila odlična, takmičenje kvalitetno i nadamo se da ćemo iduće godine u Kotor Varošu biti još bolji”, zaključio je Bjelogrlić.

Partneri „Ritma Evrope“ u Foči bili su Centar za kulturu i informisanje, Osnovna muzička škola i Crkveno pjevačko društvo „Pobratimstvo” uz podršku lokalne uprave.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: