Kultura

Ritam Evrope: Foča predstavlja muzičke talente i prelijepu prirodu

17.09.2021 | 13:46 Ritam Evrope: Foča predstavlja muzičke talente i prelijepu prirodu

Fočanka Marija Stanić nada se dobrom plasmanu na muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“ 25. septembra u Loparama, na kojem će 15 muzičkih talenata Srpske pjevati pjesme sa Evrovizije.

Maturantkinja fočanske gimnazije nastupiće uz plesnu podršku tri godine mlađih sugrađanki Anđele Vuković, Miljane Pejović i Sare Vuković sa pjesmom  „Dont brejk mi” od australijske pjevačice Montejn, kojom je Australija nastupila na ovogodišnjoj Evroviziji.

Marija i plesna grupa izabrani su na audiciji u Foči, nakon čega su dobile priliku da svoj talenat usavršavaju sa trenerima „Ritma Evrope“.

„Dosta smo se pripremale, skoro svaki dan smo imale probe po dva sata i samim tim što smo vježbale približile smo se kao drugarice. Naša očekivanja su velika, stvarno smo se potrudile“, kaže Marija.

“Ritam Evrope” uživo će se emitovati na Radio-televiziji Republike Srpske 25. septembra od 17,20 časova, kada će premijerno biti emiitovan spot koji su Fočanke sa produkcijom ovog takmičenja snimile na atraktivnim lokacijama u Foči- u podnožju planine Maglić i na pješčanim piramidama.

Marija je uvjerena da će se gledaocima svidjeti, kako kadrovi prirode, tako i njihov nastup.

„Nismo ni mi vidjele čitav spot, to tek čekamo 25. septembra, ali ono što smo vidjele, dosta je dobro urađeno, lijepo smo ispale, što je najvažije, a priroda okolo je prelijepa“, navela je Marija.

Partneri „Ritma Evrope“ u Foči su Centar za kulturu i informisanje,  Osnovna muzička škola i Crkveno pjevačko društvo „Pobratimstvo”. 

Veliku podršku od samog početka pružila je i lokalna uprava.

Načelnik opštine Milan Vukadinović kaže da je ponosan učešćem mladih talenata iz Foče.

„Lokacije za snimanje spota na pravi način su osmišljene i doprinijeće i afirmaciji fočanskih turističkih destinacija.Poseban akcenat stavljam na našu divnu ekipu, koja će, vjerujem, zastavu naše opštine iznijeti na pobjedničko postolje“, rekao je Vukadinović.

Izvršni direktor „Ritma Evrope“ David Makević pohvalio je rad i trud fočanskih talenata.

„Spot je urađen veoma kvalitetno, lokacije su bile fenomenalne, čime uz njihov talenat pokazujemo koliki turistički potencijal Foča ima. Svim učesnicima podjednako želim dobar nastup i dobar plasman, da najbolji pobjedi, uz akcenat da postoje favoriti i siguran sam da je Foča jedan od favorita“ , naveo je Makević.

Glasanje SMS porukama počelo je 17. avgusta i trajaće do 25. septembra do završetka takmičenja.

Fočanke su pod rednim brojem pet, a da bi se glasalo za njih potrebno je poslati SMS sa sadržajem: PJESMA_05 na broj 091 510 720.

Uz glas publike, odlučivaće i glas žirija u jednakom omjeru, a žiri će glasati u TV prenosu, poput Evrovizije, dajući takmičarima od jedan do 12 poena.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: