Vijesti

Vukadinović: Podignimo zastave za naše jedinstvo, slobodu i slogu

15.09.2021 | 10:37 Vukadinović: Podignimo zastave za naše jedinstvo, slobodu i slogu

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović čestitao je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, uz želju da bude obilježen svečano i dostojanstveno, u skladu sa tradicijom srpskog naroda.

-Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji zajedno proslavljaju Republika Srpska i Republika Srbija, u ime Opštine Foča svim pripadnicima srpske nacionalosti najiskrenije čestitam ovaj praznik-navodi se u čestitki.

Vukadinović je naglasio da 15. septembar nije izabran slučajno jer se tog dana obilježava i proboj Solunskog fronta, kada je vaskrsnula srpska vojska pohrlila da povrati fizički izgubljenu otadžbinu.

-Danas nam je, više nego ikada, potrebno jako i neraskidivo nacionalno jedinstvo, čak i onda kada ne možemo da postignemo političko. Ne treba da se stidimo niti zaboravimo činjenicu da smo jedan od najstradalnijih naroda u 20. vijeku i da smo uvijek bili na pravoj i pobjedničkoj strani istorije-istakao je Vukadinović.

On je pozvao građane da istaknu srpske zastave gdje god da se nalaze.

-Istaknimo zastave na našim trgovima, ulicama, domovima, podignimo ih u srcima i mislima za naše jedinstvo, slobodu i slogu-poručio je načelnik Vukadinović.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: