Sport

“Ike Brod” pobjednik 25. Šobotovog memorijala

02.09.2021 | 10:47 “Ike Brod” pobjednik 25. Šobotovog memorijala

Ekipa „Ike Brod“ osvojila je pobjednički pehar 25. Memorijalnog turnira u malom fudbalu „Ratko Rade Šobot“ u Foči savladavši u finalu, pred više od hiljadu gledalaca, ekipu „Kroasan“ sa 4:2.

Uz dva pehara- za trajno vlasništvo i prelazni, ekipa koja nosi ime legendarnog fočanskog sportiste Ilije Đurovića Iketa dobila je i novčanu nagradu od 2.000 KM, dok je poraženom finalisti pripalo 800 KM.

Treće mjesto i nagradu od 400 KM osvojila je ekipa “Jang bojs” iz Plužina pobjedom od 4:3 protiv ekipe „Ris“.

Na turniru koji su, uz pokroviteljstvo opštine Foča, na malim terenima sa vještačkom travom Gradskog stadiona, organizovali Fudbalski klub „Sutjeska“ i Sportski savez opštine, učestvovalo je 14 timova iz Foče, Plužina, Nikšića i Kalinovika.

Najbolji igrač turnira, kapiten pobjedničke ekipe Marko Vuković kaže da su imali teži žrijeb, pa su prije finala izbacili dva favorita iz Nikšića i Plužina.

„U finalu smo igrali protiv ekipe sa kojom se dugo znamo, dobri smo prijatelji, a mislim da je bolji pobijedio. Na turniru je prikazan zavidan kvalitet i mislim da su brojni gledaoci bili zadovoljni“, rekao je Vuković.

Najbolji golman 25. Šobotovog memorijala je Darko Krnojelac iz ekipe „Kroasan“, a najbolji strijelac je njegov saigrač Petar Perišić.

Turnir je zatvorio načelnik opštine Milan Vukadinović, koji je obećao da će lokalna uprava popraviti sportsku infrastrukturu na terenima širom opštine.

„Vratili smo ovom turniru stari sjaj. U narednom periodu popravićemo vještačku podlogu na ovim terenima, kao i sportsku infrastrukturu i sportske rekvizite na Brodu, na Miljevini, Dragočavi i svim mjestima gdje se igraju turniri i sportska dešavanja“, rekao je Vukadinović.

Uz glavni, organizovano je i više turnira za mlađe uzraste.

Predsjednik Sportskog saveza Duško Rašević istakao je da je, kao sportski radnik, srećan što su uspjeli da svaki dan turnira okupe po više od 150 dječaka.

„Oni su više od deset dana razmišljali o fudbalu, radovali se kad pobijede, plakali kad izgube, pričali o taktici i tehnici. To je njaveća pobjeda ovog turnira“, rekao je Rašević.

On se zahvalio opštini, sponzorima i brojnim prijateljima, koji su pomogli da se održi turnir, kojim se čuva uspomena na nekadašnjeg fudbalera „Sutjeske“ i sportskog radnika Rada Šobota.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: