Vijesti

Porodice Krsman i Jevtović dobile uslovan smještaj

27.08.2021 | 14:52 Porodice Krsman i Jevtović dobile uslovan smještaj

Opština Foča u saradnji sa Vladom RS rekonstruisala je i dodijelila dva stana u naselju Miljevina za privremeni smještaj porodicama Krsman i Jevtović, čije su kuće u aprilu izgorjele u požaru. Trajno rješenje za krov nad glavom ovim porodicama iznaći će Vlada Srpske.

Ljiljana Krsman, majka poginulog borca Vojske Republike Srpske, kojoj je vatra progutala gotovo sve što su imali, do iznalaženja privremenog rješenja sa suprugom je živjela u stambenom kontejneru. Konačno će živjeti u uslovima dostojnim čovjeka.

-Hvala opštini što nam je izašla u susret, što su nam pomogli da živimo u normalnim uslovima-zahvalna je Ljiljana.

Nakon četiri mjeseca provedenih u stambenom kontejneru i udovica ratnog vojnog invalida Milica Jevtović obradovala se uslovnijem smještaju.

-Opština nam je sredila stan, oformila uslove da živim, preostaje mi samo stvari da prenesem i uselim. Nadam se da će nam Vlada naći trajno rješenje, napraviti nam kuće da budemo na svome-rekla je Jevtovićeva.

Kako bi što ranije zbrinuli pogorjele porodice, u opštini Foča odlučili su se da im za potrebe stanovanja rekonstruišu i potpuno adaptiraju dvije stambene jedinice u Miljevini. Podrška je stigla i od Vlade RS.

-Želim da se zahvalim resornom ministru Dušku Milunoviću koji se lično zalagao da iznađemo ovo privremeno rješenje. Stanovi su adaptirani sredstvima opštine i Vlade Srpske, uređene su unutrašnjosti, toaletni prostori i prostorije. Nadam se da će Vlada iznaći trajno rješenje uskoro, odnosno izgraditi kuće ovim proodicama na mjestima gdje su bile ranije-rekao je načelnik opštine Milan Vukadinović.

U Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite RS naveli su da su stambene jedinice u kojima su smještene porodice uslovne za stanovanje, te da će ih koristiti sve dok Vlada i opština ne nađu adekvatnu, zakonsku mogućnost za njihov trajni smještaj. Porodice poginulih boraca pomogli su i finansijski, jednokratnom novčanom pomoći u iznosu od po 2.000 KM.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: