Kultura

Policijski orekstar, izvedbom najpopularnijih pjesama, oduševio publiku u Foči

21.08.2021 | 16:40 Policijski orekstar, izvedbom najpopularnijih pjesama, oduševio publiku u Foči

Na Trgu kralja Petra u Foči publika je sinoć imala priliku uživati u koncertu Policijskog orekstra Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Uz zvuke saksofona, trube, bubnja, klarineta, flaute i tube Fočaci su čuli najpopularnije marševe, rodoljubive ali i pjesme zabavne i narodne muzike.

Zbog raznolikosti repertoara muzika Policijskog orkestra je za svačiji ukus, rekla je načelnik Policijskog orkestra Jelena Atlagić: „Počinjemo sa marševima koji se očekuju od ovog orkestra, a onda sviramo rodoljubive, zabavne, pop i narodne pjesme kao i filmsku muziku. Gdje god smo nastupali do sada publika je uživala i zaista u svim gradovima dobijali smo pozitivne kritike od građana Republike Srpske“, rekla je Atlagićeva.

Koncert u Foči i večerašnji koncert u Zvorniku predstavljaju završetak turneje kroz Republiku Srpsku rekao je dirigent Policijskog orekstra Dušan Pokrajčić: „Drago nam je što nastupamo u Foči jer je ovo prelijepo turističko mjesto i što naš koncert može da upotpuni turističku sezonu u ovom gradu“.

Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović izrazio je zadovoljstvo što se ovim koncertom može pokazati da policija ima i ljepšu i zabavniju stranu, a ne samo represivnu: „Imamo čast da ugostimo Policijski orekstra MUP-a Republike Srpske koji je do sada nastupao u više gradova i opština Srpske. Ovo je jedan od načina da se približimo zajednici i pokažemo da policija nije samo represivni organ“.

 Na koncertu su nastupili i učenici Osnovne muzičke škole iz Foče kao i hor Srednjoškolskog centra Foča.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: