Kultura

Izložba slika u Fočanskoj kući do polovine avgusta

07.08.2021 | 18:15 Izložba slika u Fočanskoj kući do polovine avgusta

U galeriji Fočanske kuće otvorena je izložba slika autora iz Foče i Srbije. Na izložbi je predstavljeno 50 djela koja su rađena tehnikama ulje i akrilik na platnu, pastel i akvarel.

U narednih deset dana posjetioci će moći da pogledaju radove Draga Ivanovića iz Foče, Predraga Dojkića iz Zrenjanina, Slobodana Parežanina iz Novog Sada, Dragana Canića iz Vranja i Dragana Ojdanića iz Beograda.

Jedan od autora izložbe Fočak Drago Ivanović sa 36 eksponata rađenih tehnikom ulje i akrilik na platnu predstavio je dio umjetničkog rada dugog pola vijeka.

-Slikarstvom se bavim već 50 godina, a na izložbi je i slika koja je nastala na počecima mog stvaralčkog rada. Na slikama su zastupljeni pejzaži sa motivima prirode, cvijeća, sela i lijepih krajolika iz okoline Foče i Pala-istakao je Ivanović.

Uz umjetnička djela iskusnih slikara u postavci izložbe koju organizuje Centar za kulturu i informisanje našli su se i radovi studenata beogradskog Fakulteta primijenjenih umjetnosti.

-Fočanska publika ima priliku da vidi vrhunska umjetnička djela i na ovoj izložbi nećemo stati. Trudićemo se da u narednom periodu organizujemo izložbe i ostalih važnih likovnih umjetnika, kao i druge kulturno-umjetničke sadržaje u prostoru Fočanske kuće-rekao je direktor CKI Foča Vladimir Pantović.

U preduzeću „Izvor“, koje gazduje Fočanskom kućom, kažu da će nastaviti saradnju sa umjetnicima ustupljujući im jedinstven izložbeni prostor.

-U prethodnom periodu imali smo više kulturnih manifestacija, a u saradnji sa Centrom za kulturu i informisanje trudićemo se da ih ubuduće bude više-rekao je direktor preduzeća „Izvor“ Miomir Bojat.

Izložba u galeriji Fočanske kuće biće otvorena do 16. avgusta, a postavka je prodajnog karaktera.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: