Zdravstvo

Odobrena sredstva IRB-a za rekonstrukciju Doma zdravlja Foča

10.07.2020 | 15:40 Odobrena sredstva IRB-a za rekonstrukciju Doma zdravlja Foča

Vlada Republike Srpske odobrila je opštini Foča 86.738 maraka za rekonstrukciju i sanaciju zgrade fočanskog Doma zdravlja.

Vlada Republike Srpske odobrila je opštini Foča 86.738 maraka za rekonstrukciju i sanaciju zgrade fočanskog Doma zdravlja.

Opština Foča je jedna od devet lokalnih zajednica u Srpskoj kojima je iz Finansijskog mehanizma za finasniranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja Investiciono razvojne banke odobreno ukupno 689.227 KM,   objavljeno je na internet stranici IRB-a.

Direktor Doma zdravlja Miroslav Ristanović pojašnjava da su konkurisali zajedno sa lokalnom upravom da bi obezbijedili sredstva za rekonstrukciju i sanaciju zgrade ove zdravstvene utanove koja je stara 117 godina.

On navodi da projektom „Unapređenje kvaliteta i obuhvata primarne zdravstvene zaštite“, planirano da se, uz sanaciju krova, kompletne stolarije i fasade Doma zdravlja , adaptira sala za grupni tretman pacijenata.„ Glavni cilj projekta je rekonstrukcija jedne prostorije za grupnu terapiju, gdje planiramo osnivanje škole za trudnice, rad sa grupama pacijenata sa malignim oboljenjima, dijabetičarima i hroničnim nezaraznim bolestima“, naveo je Ristanović.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: