Sport

Olimpijski duh Samoborske nastavio da živi

19.07.2021 | 12:55 Olimpijski duh Samoborske nastavio da živi

Na igralištu Osnovne škole „Veselin Masleša“ u Foči počeo je turnir u malom fudbalu „Samoborska 2021“, koji već tradicionalno organizuje omladina iz tog fočanskog naselja.

Ovaj tunir po mnogo čemu je poseban- igra se na košarkaškom terenu, ograđenim zidom škole sa jedne i metalnom ogradom sa druge strane, tako da nema izvođenja auta, osim kad lopta ode iza gola, pa je manje prekida i igra je mnogo dinamičnija, a golovi su šipke od košarkaših konstrukcija.

Osim toga, turnir “Samoborska” je omiljen i zbog toga što je otvoren za sve, i za velike i za male, ženske i muške, aktivne sportiste, rekreativce i one koji to nisu, za one koji znaju sa loptom, a i za one koji manje znaju, bez ograničenja.

U pravom smislu na ovom druženju ljubitelja fudbala dolazi do izražaja olimpijski duh izražen čuvenom krilaticom „važno je učestvovati“.

Prošle godine, zbog mjera zaštite od zaraze, nije bilo turnira, a koliko se publika uželjela neobičnih utakmica u Samoborskoj vidjelo se već prvog dana kada je školska tribina bila premala da primi posjetioce.

Turnir u Samoborskoj ponosno nosi epitet najmasovnijeg sportskog događaja u Foči.

Taj naziv opravdao je i ove godine- na turniru učestvuju 32 ekipe.

Mečevi se igraju od 17.00 časova do ponoći.

Planirano je da turnir traje šest dana, a imajući u vidu nepovoljne vremenske prilike mogao bi potrajati koji dan duže.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: