Sport

Počinje trodnevni Auto reli “Kozara-Sutjeska”

16.07.2021 | 11:53 Počinje trodnevni Auto reli “Kozara-Sutjeska”

Trodnevni Auto-reli „Kozara – Sutjeska 2021“, počinje danas na Mrakovici u Nacionalnom parku “Kozara”, gdje će se voziti prva etapa sa ispitom spretnosti.

Na ovogodišnjem reliju učestvuje 110 takmičara iz svih krajeva Republike Srpske i BiH, a podijeljeni su u grupe “turist” i “sprint”.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada za etapu jedan obaviće se na Kozari, a rezultati tog dijela takmičenja neće se uvrštavati u zbirni rezultat auto-relija, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Etapa dva voziće se sutra i predstavlja vožnju od matičnog auto-moto društva iz gradova BiH iz kojih takmičari dolaze do zadanog starta u Istočnom Sarajevu , a odatle do cilja na platou Nacionalnog parka “Sutjeska” na Tjentištu.

Posljednji takmičarski ispit spretnosti i proglašenje pobjednika održaće se na Tjentištu u nedjelju, 18. jula.

Auto-reli „Kozara – Sutjeska 2021“ organizuju Auto-moto savez Republike Srpske zajedno sa 49 auto-moto društava i auto klubova iz Republike Srpske i BiH.

Podršku su dali  Ministarstvo saobraćaja i veza i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske, Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR) Republike Srpske, gradovi Prijedor i Istočno Sarajevo, opština Foča i nacionalni parkovi “Kozara” i “Sutjeska”.

Cilj Auto-relija „Kozara – Sutjeska 2021“ je širenje saobraćajne kulture, povećanje saobraćajne bezbjednosti, promocija auto-moto i sportskih aktivnosti, ali i turističkih potencijala Republike Srpske, sa posebnim naglaskom na nacionalne parkove “Kozara” i “Sutjeska”.

Pored toga, reli podsjeća na značajne datume iz istorije u vrijeme Drugog svjetskog rata, a u vezi sa ustankom i borbom protiv fašizma.

Iz Auto-moto saveza Srpske podsjećaju da tradiciju održavanja ovog relija, sa društvima i klubovima, baštine od 2001. godine kada su, kao jedni od nasljednika Auto-moto saveza Socijalističke Republike BiH, nastavili sa organizovanjem legendarnog Auto-relija „Sutjeska“ začetog sredinom prošlog vijeka u bivšoj Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji.

Izvor: Radio Foča

 

Podijelite vijest: