Vijesti

„Ritam Evrope“: Predstavnice Foče snimile dio spota, u avgustu počinje glasanje

16.07.2021 | 11:27 „Ritam Evrope“: Predstavnice Foče snimile dio spota, u avgustu počinje glasanje

Produkcijski tim muzičkog festivala „Ritam Evrope“ završio je snimanje prvog dijela spota za pjesmu kojom će Marija Stanić predstavljati Foču na tom takmičenju. Spot je sniman u NP „Sutjeska“ i na Pješčanim piramidama, a nakon Foče snimanje se nastavlja u Loparama.

Snimanju spota prethodile su pripreme tokom kojih je Marija Stanić, uz plesnu podršku svojih sugrađanki Anđele Vuković, Miljane Pejović i Sare Vuković, usavršavala talenat sa trenerima glasa i umjetničkim direktorima scenskog performansa „Ritam Evrope“.

-Pjevam na engleskom jeziku. U pitanju je pjesma „Don’t break me“ (Nemoj me slomiti), kojom je australijska pjevačica Montejn nastupila na Evroviziji 2020. godine. Nije mi teško pjevati na stranom jeziku, jer govorim engleski. Pjesma je pomalo teška za izvođenje, ali sam se dobro snašla. Sa mnom, kao plesna pratnja, nastupaju tri djevojčice. Plešu dobro, ali su dobre i kao drugarice. To je važno jer je tokom takmičenja ipak u prvom planu druženje-rekla je Stanićeva.

Narednih dana snimanje će biti nastavljeno u opštini Lopare, dok će gledaoci RTRS-a dio spota moći da vide u avgustu kada će početi i SMS glasanje.

-Ove godine žiri je novitet u glasanju, tako da ćemo otkloniti sve sumnje da li je moguće predvidjeti pobjednika. Zadržali smo SMS glasanje, koje će polovično uticati na ishod takmičenja. Druga polovina biće glasovi žirija, koji će činiti žiri opština učesnika i žiri „Ritma Evrope“. Žiri će glasati uživo u programu dodjeljujući bodove od jedan do 12, s tim da će član žirija predstavniku svoje opštine moći da dodijeli maksimalno jedan bod-rekao je direktor televizijskog programa „Ritam Evrope“ Igor Karadarević.

Takmičenje „Ritam Evrope“ na kojem djeca i omladina iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske pjevaju pjesme sa Evrovizije biće održano u septembru, uz prenos na RTRS-u.

Predstavnica Foče Marija Stanić, sa plesnom pratnjom, na finalnom takmičenju u Loparama nastupiće peta.

Partneri „Ritma Evrope“ u Foči su Centar za kulturu i informisanje,  Osnovna muzička škola i Crkveno pjevačko društvo „Pobratimstvo”. 

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: