Obrazovanje

Vrtić “Čika Jova Zmaj”: Srećno, školarci!

01.07.2021 | 13:01 Vrtić “Čika Jova Zmaj”: Srećno, školarci!

Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ iz Foče ispratio je još jednu generaciju predškolaca priredbom na kojoj su djeca pokazala šta su sve naučila tokom boravka u ovoj vaspitno obrazovnoj ustanovi.

Za svoje roditelje, predškolci su zajedno sa vaspitačima i mlađim drugarima iz vrtića pripremili bogat program kojim su se kroz recitaciju, pjesmu i igru oprostili od vrtićkog doba.

Poručili su da su u vrtiću, između ostalog, naučili „da budu vrijedni, nikada lijeni, da brinu o ličnoj higijeni“, kao i da „bez po muke, sami operu i obrišu ruke“, ali više od svega „da je najbitnije carstvo , ono koje se zove drugarstvo“.

Direktor ove predškolske ustanove Slađana Vladičić kaže da su uvjereni da će djeca iz vrtića ponijeti najljepše uspomene.

„Putovali smo u carstva slova i brojeva, dotakli se kosmosa, posjetili rijeke, planine, brda, sve je to način na koji djeca uče. Vrtić je mjesto zajedničkog življenja, gdje se djeca kroz igru najviše nauče. Ponosni smo na još jednu generaciju „Zmajevaca“, čiju je zadnju godinu obilježila situacija u vezi sa epidemijom virusa korona, koja je svima nama bila teška“, rekla je Vladičićeva.

Predškolcima, a bilo ih je ukupno 60, u svečanim odorama i sa kartonskim diplomskim kapama na glavama, podijeljene su „diplome“ i medalje, a oni su za kraj otpjevali “doviđenja, dragi vaspitači, lijepo nam je u vrtiću bilo, stasali smo u đake prvake, sad nas škola poziva u krilo”.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: