Sport

Reli “Kozara-Sutjeska” od 16. do 18. Jula

24.06.2021 | 12:54 Reli “Kozara-Sutjeska” od 16. do 18. Jula

Tradicionalni Reli „Kozara-Sutjeska“, koji organizuju Ministarstvo saobraćaja i veza i Auto-moto savez Republike Srpske, održaće se na Tjentištu od 16. do 18. jula, najavljeno je iz Auto-moto društva „Foča“.

Reli je preventivno-obrazovnog, turističkog i sportskog karaktera i povezuje dva nacionalna parka- Kozaru i Sutjesku, te Jahorinu, kao jedan od najznačajnijih turističkih centara Republike Srpske.

Takmičari su podijeljeni u grupe „turist“ i „sprint“, a pravo učešća imaju vozači koji posjeduju važeću vozačku dozvolu „B“ kategorije, koji su članovi AMS RS ili drugih auto-moto klubova i saveza, kako iz BiH, tako i iz inostranstva i koji se blagovremeno prijave na Auto-reli, navodi se u saopštenju.

Iz Auto-moto društva „Foča“ podsjećaju da je prvi Auto-moto reli „Sutjeska“ održan 1964. godine na Tjentištu u organizaciji Auto-moto saveza Jugoslavije i da se održavao do početka ratnih dešavanja na teritoriji bivše Jugoslavije.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju, Auto-moto savez Republike Srpske je, u saradnji sa svim auto-moto društvima, klubovima, savezima iz okruženja i na osnovu Zakona o ovlaštenjima AMS RS, a pod pokroviteljstvom Vlade Srpske, 25. i 26. avgusta 2001. godine organizovao i održao prvi posleratni Auto-moto reli „Sutjeska“ na Tjentištu.

Auto-moto reli „Sutjeska“ se  konstantno i uspješno održavao u proteklom periodu na radost i oduševljenje mnogobrojnih zaljubljenika u auto-moto sport  i prirodne ljepote Nacionalnog parka „Sutjeska“ iz BiH i okruženja, stoji u saopštenju Auto-moto društva „Foča“.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: