Vijesti

Vrtićev vaskršnji parkić bogatiji za “nojeva” jaja

30.04.2021 | 13:35 Vrtićev vaskršnji parkić bogatiji za “nojeva” jaja

Fočanski Vrtić „Čika Jova Zmaj“ pročuo se prošle godine po ogromnim vaskršnjim jajima od stiropora, a ove godine su svoj vaskršnji parkić obogatili i ništa manje zanimljivim i veselim „nojevim“ jajima napravljenim od gipsa.

Velika jaja od stiropora, napravljena prošle godine, visine oko jednog metra, a širine oko pola metra, koja je izradilo vrijedno i maštovito osoblje ove javne ustanove, sada krase i jesenas useljenu novu zgradu Vrtića.

 

 

 

Vaspitačice pričaju da i dalje drže rekord u Srpskoj po veličini vaskršnjih jaja i dodaju da im kreativnosti nije falilo ni ove godine, pa su napravili i „nojeva“ jaja.

 

„Za izradu „nojevih“ jaja bio nam je potreban balon, gips i voda. Dajemo mašti na volju i dobijemo ovako divna, šarena jaja“, kaže vaspitačica Marijana Vuković.

Osim radnika Vrtića, jaja su ove sedmice šarali i mališani i to uz pomoć više neobičnih tehnika.

 

Pravili su ukrasne korpice za vaskršnja jaja, crtali i bojili razne vaskršnje motive, recitovali i pjevali vaskršnje pjesmice.

 

Vaspitačica Jelena Nogo priča da se danas, pored tradicionalnog načina bojenja jaja, koriste i razne nove tehnike, poput farbanja jaja uz pomoć riže, temperama, akrilnim bojama, pa su  i oni organizovali radionice u kojima su mališani na taj način šarali vaskršnja jaja.

 

„Ono što je najbitnije za naš najveći praznik Vaskrs da se našoj djeci ne skida osmijeh sa lica, da se sjajno druže i zabavljaju. Da kroz razne kreativne aktivnosti što više uče, usvajaju i prihvataju sve tradicije u vezi sa Vaskrsom“, rekla je Nogo.

Izvor: Radio Foča

 

Podijelite vijest: