Vijesti

Stara zgrada obdaništa spremna za prijem pacijenata (FOTO)

27.03.2021 | 12:28 Stara zgrada obdaništa spremna za prijem pacijenata (FOTO)

Stara zgrada dječijeg vrtića adaptirana je u kovid ambulantu za pacijente koji primaju terapiju u Domu zdravlja i već od sutra ujutro primiće prve pacijente, potvrđeno je Radio Foči u Opštinskom štabu za vanredne situacije.

-Opštinske službe zajedno sa Domom zdravlja i Univerzitetskom bolnicom dopremile su svu neophodnu opremu. Riješena je struja, voda, rješava se grijanje. U ovom objektu pacijente će primati ljekarske ekipe Doma Zdravlja i fočanske bolnice. Na ovaj potez odlučili smo se zbog sve komplikovanije epidemiološke situacije, velikih gužvi i čekanja pacijenata na preglede i terapije. Ova „dnevna bolnica“ od sutra ujutro biće u upotrebi-rekao je komandant Štaba, Milan Vukadinović. 

Osim što će se pretvaranjem stare zgrade dječijeg vrtića u kovid ambulantu smanjiti gužve i čekanja, a pacijenti brže primati dnevnu terapiju, rasteretiće se fočanski Dom zdravlja i Univerzitetska bolnica, koji su posljednjih dana pod ogromnim pritiskom.

U fočanskom Domu zdravlja trenutno se na ambulantnom liječenju nalazi 113 pacijenata sa upalom pluća od 173 osobe pozitivne na virus korona. Medicinski dio Štaba ranije je upozorio da se Foča trenutno nalazi u najozbiljnijem periodu od početka epidemije virusa korona.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: