Vijesti

Brod: Po nalogu inspekcije uklonjen zid između pumpe i prodavnice

26.03.2021 | 16:47 Brod: Po nalogu inspekcije uklonjen zid između pumpe i prodavnice

Kompanija „Nešković“ danas je u Brodu na Drini, po nalogu opštinske i republičke inspekcije, uklonila betonski zid koji je prošle sedmice postavila ista ta kompanija pored marketa „Kroasan“.

Kompanija „Nešković“ danas je u Brodu na Drini, po nalogu opštinske i republičke inspekcije, uklonila betonski zid koji je prošle sedmice postavila ista ta kompanija pored marketa „Kroasan“.

Vlasnik marketa Ljiljana Radović ispričala je Radio Foči da je zid,kojim je bila potpuno zaklonjena prodavnica iz smjera mosta na Drini, odnosno iz smjera pumpe i restorana „Nešković“, ova kompanija postavila u gluvo doba noći, 18.marta oko 3.00 časa.

Ona je navela da je opštinska inspekcija, na njen zahtjev, došla odmah tog jutra oko 9.00 časova i napisala rješenje o hitnom uklanjanju ove barijere, a malo zatim, istog dana, rješenje o uklanjanju je napisao i republički inspektor za puteve.

„Opštinska inpekcija je poslala rješenje u sjedište kompanije „Nešković“ u Bijeljinu sa rokom od dva dana za uklanjanje nakon prijema tog rješenja, tako da se samo čekala potvrda da je rješenje primljeno. Nakon što je stigla potvrda i nakon još jednog upozorenja inspekcije da će uslijediti kazna, kompanija „Nešković“ danas je uklonila taj zid srama, kako smo ga mi nazvali“, ispričala je Radovićeva.

Ona i njen suprug Njego Radović zahvalili su se nadležnim organima na pravovremenom postupanju,kao i brojnim građanima Srpske koji su ih podržali u njihovoj borbi.

“Zahvaljujemo se načelniku opštine Milanu Vukadinoviću, načelniku opštinskog Odjeljenja za inspekciju i komunalnu policiju Mladenu Pipoviću, opštinskom inspektoru Žarku Kovaču i inspektoru Puteva Republike SRpske Zoranu Perišiću, koji su na naš zahtjev pravovremeno reagovali i dokazali da još uvijek postoje zakon i pravna država. Posebna zahvalnost svim ljudima od Trebinja do Banjaluke koji su nas cijelo vrijeme zvali i pitali kada će doći da uklone sramni zid”,rekao je Ljiljanin suprug Njego.

Radovići pojašnjavaju da je zid bio postavljen na parkingu koji je javno dobro Puteva Republike Srpske.

Market “Kroasan”, benzinska pumpa i restoran “Nešković” nalaze se na obali DRine, na raskrsnici međunarodnih pravaca Beograd-Dubrovnik i Sarajevo-Podgorica.

Izvor: Radio Foč

Podijelite vijest: