Sport

Fočanski prvoligaš ostaje bez predsjednika

08.03.2021 | 21:20 Fočanski prvoligaš ostaje bez predsjednika

Vasiljević najavio ostavku

Predsjednik fočanskog prvoligaša Radenko Vasiljević, nakon četiri godine provedene na čelu Sutjeske, kako trenutno stvari stoje više neće biti prvi čovek kluba. Pošto nedavno nije održana Skupština radi nedostatka kvoruma, ponovno zasjedanje je zakazano za 18. mart kada će Vasiljević kako navodi podnijeti ostavku koju je već pripremio. Poznato je da je ovaj uzorni sportski radnik pre par godina napustio mesto člana Izvršnog odbora FSRS nezadovoljan odnosom tadašnjeg saziva najvišeg organa „kuće fudbala „ Republike Srpske na čelu sa tadašnjim predsjednikom Milom Kovačevićem. Mesto predjsednika u Sutjesci napušta nakon isteka mandata od 4 godine.

  • Predsjednik Skupštine Sutjeske je zakazao zasedanje za 4. mart, nažalost nije se okupio dovoljan broj članova pa smo morali da sjednicu odgodimo. Nova je planirana za 18. mart i vjerujem da će se okupiti većina koja će izabrati nekog novog od članova koji istinski voli fudbal i Sutjesku i nastaviti da uspešno vodi klub-govori  Vasijlević.

Znači li to da Vi definitivno  odlazite sa mesta predsjednika ?

-Tako nalaže Statut kluba a i ja sam već umoran od svega. Nisam osjetio zahvalnost pored mog svog požrtvovanja za dugogodišnji volonterski rad i zbog toga više nemam ni motiva za dalje angažovanje u klubu. Dakle od sada ću raditi samo formalno onoliko koliko je minimalno potrebno da klub egzistira dok ne dođe novi predjsednik. Nisam zadovoljan, Sutjeska zaslužuje mnogo više... siguran sam da će se ovdje opet rađati neki novi Rade Paprica, Radmilo Mihajlović, Rade Krunić, Furtula, Ivanović, Gluhačević, Kunovac, Nedić, Koprivica, Mojović, Vojvodić, Vučković.... Ali sam isto siguran i to da je klubu potrbna nova energija i novi ljudi kako bi se išlo naprijed. Svi nekad moramo reći kad je dosta. Ja sad kažem da mi fudbala nikad nije dosta ali da mi je ovakog angažovanja u fudbalu zaista preko glave-kaže Vasijlević

Na mesto predsjednika kluba ste došli u sezoni 2016/17 nakon što je kompletna Uprava podnela ostavku?

-U razgovoru sa tadašnjim načelnikom opštine Radisavom Mašićem, jer je opština i glavni finansijer kluba prihvatio sam se odgovornog posla. Nakon određenog perioda i rada u komisiji koja je formirana radi odlaska starog saziva Uprave, održana je Skupština na kojoj sam imenovan za predsjednika. Izdvojio bih samo neke veoma bitne stvari koje smo uspešno realizovali a tiču se interesa kluba. Deblokirali smo račun i regulisana je otplata poreskog duga. Stabilizovali smo rad svih selekcija od škole fudbla, pretpionira, pionira, kadeta, junira do seniora. Uredno smo vršili plaćanje svih tekućih obaveza bez stvaranja dugova .Obezbedili smo sve uslove za licenciranje i nakon ispadanja pre dve sezone uspeli  smo da vratimo klub u Mtel Prvu ligu Republike Srpske gde se i trenutno takmičimo. Istiina, Sutjesci baš ne cvetaju ruže, nalazimo se na pretposlednjem mestu na tabeli, nažalost izgubili smo u prvom kolu nastavka prvenstva od Sloge u Doboju, slijedi susret sa liderom Rudarom na našem terenu, potom gostovanje Slobodi u Novom Gradu, pa sa Željezničarom Sport Timom u Foči. Reklo bi se težak raspored. Ipak vjerujem da će naši igrači dati maksimum i da ćemo osvojiti dovoljan broj bodova koji bi nas izmakao iz opasne zone. Ima još dosta utakmica do kraja prvenstva i nisam preterano zabrinut verujem u opstanak Sutjeske u Prvoj ligi Republike Srpske. Možda će biti teško a kad je bilo lako? -istakao je Vasiljević

S.Vukašinović

Antrfile

Zadovoljan potezima FSRS

Vasijlević se osvrnuo i na nove poteze koje su došli iz FS RS u tekućem šampionatu

-Fudbalski savez Republike Srpske je napravio dobar potez proširenjem Prve liga na 16 klubova. Stvoreni su dobri uslovi za nadmetanje. Takmičenje je dobilo na popularnosti uvođenjem TV i  vraćanjem radio prenosa. Većina klubova je adaptirala stadione i obezbedila terene sa veštačkom travom, naš klub nažalost nije i svako da će na tome trebati raditi u narednom periodu .

 

 

                                                  

Podijelite vijest: