Vijesti

Pojačane dezinfekcija i kontrola mjera, ali svijest građana od svega važnija

08.03.2021 | 21:16 Pojačane dezinfekcija i kontrola mjera, ali svijest građana od svega važnija

Broj zaraženih virusom korona u Foči i dalje raste i nadležne službe pojačaće dezinfekciju i mjere održavanja čistoće, kao i kontrolu poštovanja epidemioloških mjera, ali je prije svega važno da građani ozbiljnije shvate situaciju i da nose maske, drže distancu i ne okupljaju se u većem broju, istaknuto je na današnjoj sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.

U Foči je trenutno 41 osoba pozitivna na virus korona, za 19 više u odnosu na prošli ponedjeljak, a u Univerzitetskoj bolnici na liječenju od kovida je 49 pacijenata, od kojih je pet na respiratoru u veoma teškom stanju.

Među oboljelima većina je mladih osoba i situacija je zabrinjavajuća, rečeno je sjednici Štaba.

Navedeno je da i dalje ima dosta nesavjesnih pojedinaca, koji se ne pridržavaju mjera, pa čak i onih kod kojih je testom potvrđeno prisustvo virusa, a koji izlaskom po lokalima svjesno ugrožavaju zdravlje sugrađana.

Opštinska i republilka inspekcija, kao i policija, ovih dana vrše pojačanu kontrolu poštovanja mjera u ugostiteljskim objektima i trgovinskim radnjama, a to će nastaviti i narednih dana.

Civilna zaštita i preduzeće „Izvor“ radiće pojačanu dezinfekciju javnih ustanova i javnih površina, a preduzeće „Komunalac“ zajedno sa fočanskim vatrogascima zaduženo je da se dodatno angažuje u poslovima održavanja čistoće grada.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: