Vijesti

Foča ugostila „Noćne vukove“

27.06.2020 | 13:49 Foča ugostila „Noćne vukove“

Oko 40 članova moto-kluba „Noćni vukovi“ iz Republike Srpske i Srbije, u okviru vidovdanske vožnje kroz Srpsku, prodefilovalo je centralnim ulicama Foče, nakon čega im je sinoć u rafting kampu „Grand Tara“ priređen veličanstven doček.

Oko 40 članova moto-kluba „Noćni vukovi“ iz Republike Srpske i Srbije, u okviru vidovdanske vožnje kroz Srpsku, prodefilovalo je centralnim ulicama Foče, nakon čega im je sinoć u rafting kampu „Grand Tara“ priređen veličanstven doček.

Zbog pandemije virusa korona i ograničenja broja učesnika na 50, u ovogodišnjoj trodnevnoj turi „Vidovdan 2020 – putevima Srpske” izostali su brojni motociklisti iz Rusije, Bjelorusije, Makedonije, Crne Gore, Bugarske i drugih evropskih zemalja, rekao potpredsjednik ogranka „Noćnih vukova“ iz Republike Srpske Goran Tadić.

-Uz sva ograničenja uspjeli smo da se organizujemo i sa nama su ove godine samo braća iz Srbije. Vožnjom kroz Srpsku svake godine obilježavamo veoma značajan i jedan od najvećih praznika Vidovdan, koji je krsna slava Vojske Republike Srpske. Ovo je prilika da svu našu braću širom svijeta upoznamo sa Srpskom-dodao je Tadić.

On je istakao da je većina članova ovog moto-kluba iz Republke Srpske učestvovala u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, te da je riječ o ljudima koji drže do pravoslavlja, naglasivši da njihovi članovi ne mogu biti ljudi koji imaju kriminalni dosije.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić izrazio je zadovoljstvo što su odabrali rafting Tarom i što je Foča imala priliku da ugosti jednu od najpoznatijih svjetskih motociklističkih grupa.

-Virus korona je spriječio dolazak mnogih iz drugih država. U Foči je boravilo oko 40 bajkera i potrudili smo se da im budemo dobri domaćini. Mislim da su se lijepo proveli na raftingu na rijeci Tari-rekao je Mašić.

Da su „Noćni vukovi“ prepoznatljivi i dobrodošli na ovim prostorima pokazao je sinoćnji doček u fočanskom  rafting kampu „Grand Tara“. Domaćini su se potrudili da im uz prigodnu koreografiju, veličanstven vatromet, bakljadu i poklone zahvale i odaju priznanje.

-Potrudili smo se da ih dočekamo na najbolji način i ovo je malo u odnosu na to što oni zaslužuju,  jer su patriote koji čuvaju svoju Crkvu i svoj narod- rekao je domaćin druženja u rafting kampu Filip Marković.

Nakon Foče, sedmo tradicionalno putovanje kroz Republiku Srpsku, nastavlja se danas prema Trebinju, gdje će motociklisti iz Srpske i Srbije sutra prisustvovati obilježavanju Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: