Vijesti

Nacrt budžeta Foče pred odbornicima

25.02.2021 | 14:29 Nacrt budžeta Foče pred odbornicima

Odbornici Skupštine Foča razmatraće nacrt budžeta opštine za 2021. godinu u iznosu od 11.850.000 KM na sjednici koja je zakazana za sutra.

Odbornici Skupštine Foča razmatraće nacrt budžeta opštine za 2021. godinu u iznosu od 11.850.000 KM na sjednici koja je zakazana za sutra.

U odnosu na budžet iz prošle godine, nacrtom za ovu godinu predviđeno je povećanje budžetskih prihoda za 269.490 maraka, dok su ukupna budžetska sredstva, zbog prošlogodišnjeg kredita, manja za 2.152.670 maraka.

Na predloženom dnevnom redu treće redovne sjednice fočanskog parlamenta je i program rada Skupštine za ovu godinu, kao i nekoliko odluka o izmjenama regulacionih planova.

Na sjednici bi trebalo da bude usvojena Platforma za mir, kojom se ističe da je mir jedna od temeljnih vrijednosti BiH, njenih naroda i građana. Ova platforma je dio projekta „Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost- PRO budućnost“.

Skupština će izabrati stalna radna tijela- 16 komisija, odbora i savjeta, a biće raspisani konkursi za izbor sekretara Skupštine i načelnika opštinskih odjeljenja.

Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ podnijeće izvještaj o radu u prošloj i program rada za ovu godinu.

Sjednica će, u sali Centra za kulturu i informisanje, početi u 10.00 časova uz prenos na Radio Foči.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: