Vijesti

Srđan Drašković novi predsjednik SO, Vesna Rašević novi zamjenik načelnika opštine

13.01.2021 | 15:36 Srđan Drašković novi predsjednik SO, Vesna Rašević novi zamjenik načelnika opštine

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici, za novog predsjednika Skupštine opštine Foča izabran je Srđan Drašković iz Demosa, a za novog potpredsjednika Dejan Pavlović iz SNSD-a, dok je Vesna Rašević iz SNSD-a imenovana za zamjenika načelnika opštine.

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici, za novog predsjednika Skupštine opštine Foča izabran je Srđan Drašković iz Demosa, a za novog potpredsjednika Dejan Pavlović iz SNSD-a, dok je Vesna Rašević iz SNSD-a imenovana za zamjenika načelnika opštine.

Na mjestu prvog čovjeka fočanskog parlamenta Drašković je zamijenio Izeta Spahića iz SDA, a Raševićeva je na mjesto zamjenika načelnika došla umjesto Zorana Eleza iz Demosa.

Drašković je rekao da će se truditi da atmosfera u parlamentu bude radna i konstruktivna, bez vrijeđenja, te da se svi odbornici pridržavaju kodeksa ponašanja.

 „Skupštinska većina je stabilna, a nadamo se da će svi odbornici konstruktivno učestvovati u radu. Pred nama je dosta posla i nadam se da će rezultati biti vidljivi“, rekao je Drašković.

On je najavio da će ubrzo biti sazvana i prva redovna sjednica na kojoj bi se, između ostalog, trebalo da razmatra i nacrt opštinskog budžeta.

Od 25 odbornika, skupštinsku većinu, kako je saopštio odbornik SNSD-a Veljko Marić, čini 17 odbornika SNSD-a, Demosa, SPS-a, SP-a, US-a i NDP-a, koji su to svojim potpisima potvrdili.

U opoziciji je osam odbornika SDS-a, DNS-a i SDA, s tim da je jedan od trojice odbornika DNS-a Krsto Ivanović obavijestio Skupštinu da je istupio iz te partije i da će djelovati kao samostalni odbornik.

Zamjenik načelnika izabran je na prijedlog načelnika opštine Milana Vukadinovića, a takođe na njegov prijedlog imenovani su i vršioci dužnosti načelnika pet opštinskih odjeljenja.

Na čelu Odjeljenja za opštu upravu Dušanku Stanković zamijenio je Vide Vuković.

Umjesto Mire Davidović, Odjeljenjem za finansije rukovodiće Dragan Ivanović, dok je Branku Salamadiju u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti zamijenila Olivera Elez.

Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove od Mensuda Jahića preuzeo je Ranko Popović, a u Odjeljenju za inspekcije, Gordana Drakula je na mjestu načelnika zamijenio Mladen Pipović.

Za vršioca dužnosti sekretara Skupštine izabran je Branimir Radović, koji je i do sada obavljao tu dužnost.

Vršioci dužnosti načelnika odjeljenja i skretara Skupštine izabrani su na 90 dana.

Načelnik opštine Milan Vukadinović izrazio je uvjerenje da će izvršna vlast sa novim timom napraviti iskorak u narednom četvorogodišnjem mandatu.

„Moramo tim ljudim da damo šansu da se dokažu, a riječ je i o mladim i iskusnim ljudima. Siguran sam da ćemo postići uspjeh za opštinu Foča i sve njene građane“, rekao je Vukadinović.

Predsjednik Kluba odbornika SDS-a, koji broji četiri odbornika, Milivoje Dostić rekao je da će djelovati opoziciono.

On je naveo da je već na prvoj sjednici došlo do prelaska jednog odbornika iz jednog tabora u drugi, što je ocijenio kao nepoštovanje volje birača.

„Bićemo konstruktivna opozicija i podržaćemo sve prijedloge, bilo odakle dolazili, koji su u funkciji boljeg života. Baziraćemo se na čovjeka, na sve njegove potrebe i probleme“, rekao je Dostić.

Odbornici SDS-a negodovali su zbog toga što se sjednica održava u sali Gradskog pozorišta, čime je onemogućen direktan prenos na Radio Foči, a i uslovi za sjednicu su loši jer je sala hladna i nema stolova, zahtijevajući da se zasjedanje vrati u zgradu Centra za kulturu i informisanje, kao što je to bilo prije epidemije virusa korona, što je omogućavalo prenos.

Načelnik opštine Milan Vukadinović složio se sa takvim prijedlogom i obećao da će se već na prvoj narednoj sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije razmotriti ta mogućnost.

Podsjećamo, mjesto održavanja sjednice promijenjeno je na preporuku epidemiologa, da bi se, s obzirom da je sala Gradskog pozorišta dosta veća, ispoštovale mjere zaštite od virusa korona.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: