Vijesti

Ne prestaju kvarovi na elektromreži: Električari zatražili pomoć i od Spasilačke službe „Vulf“

13.01.2021 | 11:14 Ne prestaju kvarovi na elektromreži: Električari zatražili pomoć i od Spasilačke službe „Vulf“

Zbog kvara na dalekovodu Tjentište čitavo to područje sa okolinom od juče je bez struje, rečeno je u fočanskoj Elektrodistribuciji.

Zbog kvara na dalekovodu Tjentište čitavo to područje sa okolinom od juče je bez struje, rečeno je u fočanskoj Elektrodistribuciji.

Novi kvar dodatno je otežao ionaku tešku situaciju fočanskim električarima koji danima ulažu nadljudske napore kako bi sanirali brojne kvarove na elektromreži koje su izazvale snježne padavine posebno u ruralnim područjima opštine.

-Ekipe su već na Tjentištu, sanira se kvar, očekujemo da bi do podneva to područje moglo da dobije struju-rekli su u fočanskoj Elektrodistribuciji.

Naglasili su da su tokom jučerašnjeg dana nastojali da saniraju kvarove u Čelebićima i Zavaitu, ali da su im situaciju najviše otežavali nepristupačan teren i drveće koje je palo na stubove i dalekovode.

-U Čelebiću smo uspjeli da riješimo pola dalekovoda, ali ljudi su i danas bez struje. Pokušaćemo i danas da se probijemo i da saniramo ostatak. Bez struje su i dalje i Zavait i Meštrevac, kompletna Kozja Luka, dio Slatine, Izbišno, Mjetvine i Kratine-naveli su u Elektrodistribuciji.

Iako potpomognuti dodatnim ekipama električara iz Istočnog Sarajeva, Trnova i Višegrada, te radnicima fočanskog preduzeća „Siming trejd“ fočanski električari nisu u mogućnosti da riješe, kako su naveli, veliku havariju na elektromreži.

-Čak smo zatražili pomoć od Spasilačke službe „Vulf“ Foča, a u pomoć su nam pristigli i vatrogasci. Pojačane su sve ekipe na terenu koje non-stop rade. Ne možemo precizirati kada ćemo sanirati kvarove, jer su problemi na terenu veliki-pojasnili su u Elektrodistribuciji.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: