Vijesti

Neradni dan 14. Januar

12.01.2021 | 18:25 Neradni dan 14. Januar

Vlada Republike Srpske donijela je zaključak da se četvrtak, 14. januar proglasi neradnim danom.

Vlada Republike Srpske donijela je zaključak da se četvrtak, 14. januar proglasi neradnim danom.

Toga dana neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove i drugi koji Novu godinu obilježavaju po julijanskom kalendaru.

Rukovodioci ovih organa su obavezni da u toku kalendarske godine organizuju rad zbog ostvarivanja punog godišnjeg fonda radnih dana.

Prema ranijoj Odluci o radnom vremenu, koju je donio načelnik opštine Foča, u četvrtak, 14. januara ugostiteljski objekti i priređivači igara na sreću radiće od 6.00 do 22.00 časa, dok zanatsko-preduzetnički i trgovinski objekti neće raditi. 

U vremenskom periodu od 7.00 do 11.00 časova,  dozvoljena je proizvodnja hljeba i prodaja u objektima za proizvodnju i prodaju pekarskih proizvoda. U istom vremenskom periodu radiće cvjećare i prodavnice pogrebne opreme.

U Odluci je navedeno da su dužni da rade Teritorijalna vatrogasna jedinica, Dom zdravlja, PViK „Izvor“, KP „Komunalac“, RJ „Elektrodistribucija“, Javni prevoz putnika i apoteke.

Dežurna apoteka biće „Apoteka“ Foča i radiće u vremenskom periodu od 7.00 do 15.00 časova, odnosno od 15.00 do 7.00 časova narednog dana putem pripravnosti.

Nadzor nad primjenom odredbi ove Odluke vršiće Komunalna policija i Tržišna inspekcija.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: