Vijesti

Opština i privrednici podijelili 60 božićnih pečenica

05.01.2021 | 16:04 Opština i privrednici podijelili 60 božićnih pečenica

U dobrotvornoj akciji „Podijelimo radost Božića“, koju je organizovala opština u saradnji sa lokalnim privrednicima, u Foči je danas podijeljeno 60 božićnih pečenica socijalno ugroženim porodicama.

U dobrotvornoj akciji „Podijelimo radost Božića“, koju je organizovala opština u saradnji sa lokalnim privrednicima, u Foči je danas podijeljeno 60 božićnih pečenica socijalno ugroženim porodicama.

Među onima koji će zahvaljujući ovoj akciji Božić dočekati u veselijoj atmosferi je i samohrana majka Biljana Vasiljević iz Broda na Drini.

„Zahvalila bih se načelniku Milanu Vukadinoviću i opštini na ovom lijepom gestu, božićne praznike ćemo moći proslaviti koliko toliko na prikladan način. Imam dvoje djece, od kojih je jedno invalid, ne radim dva mjeseca, tako da smo baš u teškoj situaciji i ova pomoć nam je baš dobrodošla“, rekla je Vasiljevićeva.

Srećna je i na božićnom poklonu zahvalna i penzionerka Kosa Vasiljević.

„Hvala načelniku što je ovo organizovao. Dobro mi je došlo, živim sama, od penzije“, rekla je ona.

Akcija „Podijelimo radost Božića“ pokrenuta je na incijativu načelnika opštine Milana Vukadinovića, koji je odlučio da se sredstva namijenjena za doček nove godine preusmjere za nabavku pečenica sugrađanima slabijeg imovinskog stanja.

Njegov poziv da se u ljepoti zajedništva dočeka Hristov rođendan naišao je na dobar odziv fočanskih privrednika koji su učešćem u akciji doprinijeli da radost Božića osjete najugroženije fočasnke porodice.

„Prehodna godina je bila zaista teška, naročito za najugorženije kategorije, koje nemaju nikakva ili simbolična primanja, a imaju veliki broj ukućana, i na rubu su egzistencije, tako da smo se u saradnji sa Centrom za socijalni rad odlučili za ovu akciju. Naši privrednici odazvali su se u velikom broju, zahvaljujem im se svima i mislim da je ovo pun pogodak, da dođemo do svih ljudi, da i oni dostojanstveno dočekaju predstojeći praznik“, rekao je načelnik Vukadinović.

On je napomenuo da broj od 60 pečenica nije konačan i da će, ukoliko bude potrebe, opština naći način da u svojim mogućnostima obezbijedi takvu pomoć i drugima kojima je potrebna.

Vukadinović je dodao da će opština nastojati da ova akcija preraste u tradiciju. U dobrotvornoj akciji „Podijelimo radost Božića“ ove godine su, uz opštinu, učestvovali KPZ Foča, Sigma elektronik, Kuna turs, Kafe picerija „Monte Kristo“, ERS male HE, Siming trejd, Boletus RS, Restoran „Devetka“, Falkon, Standard DOO, Kroasan, Rafting centar „Drina-Tara“,  Vasilije Živanović i Novak Drakul.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: