Sport

Milutinović na stazi uspjeha

09.12.2020 | 14:24 Milutinović  na stazi uspjeha

Foča je već odavno postala prepoznatljiva kao rasadnik fudbalskih talenata. Veliki je broj poznatih fudbalskih imena koji su stasali na stadionu pokraj Ćehotine, a potom proneli slavu matičnog kluba Sutjeske  širom sveta.

Na pravom putu da postane zvučno fudbalsko ime je i mladi četrnaestogodišnji vezni igrač Nemanja Milutinović (2006) koji je svojim nastupima u pionirskoj ekipi Sutjeske, a i na velikom broju turnira dok je nastupao za selekcije škole fudbala fočanskog kluba skrenuo pažnju na sebe.

Sve to nije ostalo nezapaženo,  pa je pozivan i za  najmlađu reprezentaciju  Republike Srpske i BIH .

U nedavno završenom jesenjem delu prvenstva u pionirskoj ligi - Hercegovina mladi Milutinović je sa svojom ekipom  ubedljivo osvojio prvo mesto sa 29 postignutih i bez ijednog primljenog pogotka, što je mali kuriozitet, a bio je najbolji strelac ekipe i jedan od najzaslužnijih za odlične rezultate svog tima.

Kao i mnogim dečacima širom zemaljske kugle pa i u mojoj rodnoj Foči fudbal mi je od malih nogu glavna preokupacija. Zato sam i počeo trenirati u školi fudbala Sutjeske, sa nepunih sedam godina .Moj brat Đorđe je takođe fudbaler ,trenutno igra za prvi tim Sutjeske, a već je nastupao i za banjalučki Borac i Slaviju iz Istočnog Sarajeva.Roditelji, otac Milorad i majka Olivera nam daju veliku podršku, što nam je dodstni stimulans, da budemo dobri i uzorni fudbalreri. Svakako da zahvalnost dugujem i  trenerima  Sutjeske, Draganu Cicoviću i Ranku Zeki Sekuliću  koji su dosta doprineli da fudbalski  napredujem. Osim fudbala ne zanemarujem ni ostale obaveze naročito školu i sve stignem na vreme. Trudiću se da i u budućnosti nastavim sa dobrim igrama i nastupima , znam da samo uz talenat  uporan rad donosi dobre rezultate i naravno da mi je životna želja kao i mnogim mojim vršnjacima da jednog dana zaigram u jednom od velikana evropskog i svetskog fudbala i pođem stopama proslavljenih Fočaka koji su ponikli u Sutjesci ;Furtule, Kunovca, Paprice, Mihajlovića,Vojvodića, Krunića , Danilovića i velikog broja drugih   - zaključio je mladi Milutinović

Podijelite vijest: