Sport

Šah: Omladinci “9. januara” najbolji u Kupu Srpske

07.12.2020 | 19:49 Šah: Omladinci “9. januara” najbolji u Kupu Srpske

Omladinska ekipa Omladinskog šahovskog kluba „9. januar“ iz Foče osvojila je prvo mjesto u Kupu Srpske i to sa maksimalnim brojem poena čime su, nakon osvajanja Lige, produžila klupsku dominaciju u ovoj konkurenciji na republičkom nivou.

Takmičenje u 25. Kupu održano je u Dvorovima kod Bijeljine, a pobjednički pehar za „9. januar“ osvojili su Vasilije Lambeta, Ana Šakotić, Nikola Mrković, Iva Lola Kovač i Marko Ivanović.

Seniorska ekipa zauzela je 4. mjesto među sedam ekipa, sa istim brojem bodova (7)  kao i trećeplasirani ŠK “Srbac”, ali nešto slabijim dodatnim kriterijumima.

Kup Republike Srpske za seniore pripao je ekipi ŠK “Bratunac”, predvođenoj velemajstorom Miroljubom Lazićem (5,5 poena iz 6 partija).

Takmičenje u Kupu održano je u pet kategorija (seniori, žene, festivalska grupa, kadeti i omladinci) sa 21 ekipom, a trenutna epidemiološka situacija prilično je desetkovala sastav i ambicije OŠK “9. januar” iz Foče.  Ipak, uspjeh nije izostao.

Uz Kup, u Dvorovima je održano i Drugo amatersko prvenstvo Republike Srpske u šahu, na kome je učestvovao 61 takmičar.

Članovi „9. januara“ imali su zapažen nastup.

Milan Miljković je porazom u poslednjem kolu ispustio pobjedu na turniru i osvojio 3. mjesto, dok je Neven Aleksić bio četvrti, a Vasiliju Lambeti pripala je nagrada za najuspješnijeg kadeta.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: