Vijesti

Akcija AMS u Foči: Vozila uglavnom dobro pripremljena za zimske uslove

25.11.2020 | 17:53 Akcija AMS u Foči: Vozila uglavnom dobro pripremljena za zimske uslove

Besplatna kontrola uređaja na vozilima, koju je danas u Foči organizovao Auto-moto savez Srpske, pokazala je da su Fočaci svoja vozila dobro pripremili za predstojeću zimu.

Besplatna kontrola uređaja na vozilima, koju je danas u Foči organizovao Auto-moto savez Srpske, pokazala je da su Fočaci svoja vozila dobro pripremili za predstojeću zimu.

U okviru republičke preventivne akcije „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima”, i vozači iz Foče imali su priliku da besplatno prekontrolišu kvalitet kočione i rashladne tečnosti, svjetlosne uređaje, dubinu gazećeg sloja pneumatika, te plinsku instalaciju.

Fočanka Marijana Stanković vozač je već pet godina i svoga „golfa četvorku“ redovno održava.

„Auto je uredno, ispravno. Potrebno je stalno voditi brigu o ispravnosti svih uređaja, pogotovo pred zimu“, poručila je Stankovićeva.

Vozač Dragan Đajić kaže da je rado iskoristio mogućnost besplatne kontrole svog „fijata seićenta“.

„Ovakve kontrole su veoma korisne, jer možemo da saznamo ako nešto nije u redu i trebalo bi ih češće organizovati, ne samo za zimu. Moje vozilo je nedavno servisirano, nisam ni sumnjao da nešto neće biti u redu, ali sam, ipak, provjerio ispravnost“, rekao je Đajić.

Član stručnog tima AMS Srpske iz Banjaluke Predrag Likokur kaže da su se vozači uglavnom dobro pripremili za zimu.

„Možemo reći da 90 odsto pregledanih vozila posjeduje gotovo nove zimske pneumatike, što je veoma pohvalno. Zimski pneumatici su veoma bitni, pogotovo u ovim krajevima koji su naslonjeni na brdovite i planinske predjele gdje se uvijek može očekivati jaka zima“, rekao je Likokur.

Uz provjeru ispravnosti, AMS je sa kolegama iz „Nestro grupe“ dijelimo i prigodne poklone za vozače.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: