Vijesti

Opštinski štab: Odgovornim ponašanjem rasteretiti zdravstveni sistem

16.11.2020 | 15:25 Opštinski štab: Odgovornim ponašanjem rasteretiti zdravstveni sistem

Opštinski štab za vanredne situacije ocijenio je da su lokalni izbori protekli bezbjedno, da ni na jednom biračkom mjestu nije bilo incidenata i policija nije imala potrebe za intervenisanjem.

Opštinski štab za vanredne situacije ocijenio je da su lokalni izbori protekli bezbjedno, da ni na jednom biračkom mjestu nije bilo incidenata i policija nije imala potrebe za intervenisanjem.

Iz Štaba su se zahvalili svim građanima na korektnom ponašanju u obavljanju svog demokratskog prava.

-Na svim biračkim mjestima su se uglavnom poštovale mjere zaštite od virusa, a Opština je obezbijedila dezinfekciona sredstva i izvršila dezinfekciju svih biračkih mjesta-saopšteno je nakon sjednice Štaba.

Kada je u pitanju epidemiološka situacija na području opštine, Štab je pozvao sve građane da se dosljedno pridržavaju svih propisanih mjera koje se odnose na nošenje zaštitnih maski, higijenu ruku i zabranu okupljanja u većim grupama.

-S obzirom da su uslovi testiranja izmijenjeni, ne može se sa preciznošću govoriti o broju zaraženih, ali podatak da se na bolničkom liječenju nalazi 70 pacijenata sa težom kliničkom slikom, kao i podatak da je potrošnja kiseonika koji koriste ti pacijenti osam puta veća od uobičajene, ali i podatak da imamo oko 500 rendgenskih snimanja pluća sedmično, dovoljno govori o težini stanja u kome se nalazimo-navodi se u saopštenju.

Od građana se očekuje da svojim odgovornim ponašanjem pomognu, prije svega sebi, te da svi zajedno da pomognemo zdravstvenim radnicima koji su već mjesecima preopterećeni i u stalnoj opasnosti da i oni budu zaraženi.

Opštinski štab pozvao je i sve ugostitelje, trgovce, vlasnike zanatskih radnji i preduzetnike da striktno poštuju propisane mjere.

-I da zajednički izdržimo još petnaestak dana, kada se, kako najavljuju epidemiolozi, može očekivati postepeno smanjenje udarnog talasa virusa koji je u toku-apelovali su iz Štaba.

Opštinski štab je preporučio direktorima škola da izvrše detaljnu dezinfekciju i čišćenje svih učionica i školskog prostora, bez obzira da li u njima bilo izbornih aktivnosti.

Opštinska služba civilne zaštite nastavlja dezinfekciju javnih prostora, a vatrogasci pranje ulica.

Inspekcija će redovno obavljati nadzor nad sprovođenjem svih mjera i u saradnji sa policijom preduzimati neophodne mjere. 

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: