Vijesti

Novo lice gradskih ulica

13.11.2020 | 16:29 Novo lice gradskih ulica

Zbog pandemije virusom korona radovi na asfaltiranju i sanaciji lokalnih i nekategorisanih ulica i puteva nisu se mogli odvijati planiranom dinamikom, tako da se neki od njih završavaju ovih dana, saopšteno je iz Opštine.

Zbog pandemije virusom korona radovi na asfaltiranju i sanaciji lokalnih i nekategorisanih ulica i puteva nisu se mogli odvijati planiranom dinamikom, tako da se neki od njih završavaju ovih dana, saopšteno je iz Opštine.

Navodi se da je u naselju Dušanovo, nakon 37 godina, odnosno od kako je naselje izgrađeno, asfaltirana Ulica Cara Lazara, te da je danas bezbjednija za saobraćaj i ljepša nego što je ikada bila.

-U njenom produžetku prema centru grada novi asfalt i ivičnjake dobila je Ulica Branka Radičevića , ispod gradskog stadiona. Ukupna dužina tih saobraćajnica je 1 800 metara. Predstoji postavljanje horizontalne signalizacije i ležećih policajaca kada će pomenute saobraćajnice pokazati svoje pravo lice-ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je završeno i asfaltiranje Svetosavske ulice, koja je urađena od gornjeg mosta na rijeci Ćehotini do željeznog mosta 9.maj.

-Urađen je i dio ulice Meše Selimovića sa parkingom, a danas i sutra biće asfaltirana i Nevesinjska ulica, koja prolazi kroz naselje od gradske pijace do novog rezervoara. Predstoji asfaltiranje i uređenje dječijeg igrališta u naselju Samoborska-navodi se u saopštenju.

U isto vrijeme završava se popločavanje trotoara u Njegoševoj ulici u kojoj su zamijenjene ulazne stepenice u objekat Centra za kulturu i informisanje na kome je očišćena i „umivena“ fasada.

-Velika investicija, izgradnja obilaznice od bolnice do Medicinskog fakulteta, takođe se privodi kraju. Ta saobraćajnica će biti osposobljena za nesmetan saobraćaj iz oba smjera, imaće pješačku stazu, novu ogradu i parking od 50 mjesta-ističe se u saopštenju.

Iz Opštine su dodali da je dogovoreno da se iz budžeta dodatno finansira postavljanje automatskih kapija na ulazu u bolnicu i Medicinski fakultet.

Navode da projekti koje je izvršna vlast planirala, a koji zbog aktuelne zdravstvene situacije nisu mogli biti realizovani biće nastavljeni u narednoj godini, te da su sredstva za njihovu realizaciju obezbijeđena.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: