Vijesti

Preminuo Zoran Smrekić- napustio nas neumorni sportski entuzijasta

07.11.2020 | 15:57 Preminuo Zoran Smrekić- napustio nas neumorni sportski entuzijasta

Poseban pečat ostavio je u Fudbalskom klubu „Sutjeska“, a posljednjih godina i u Košarkaškom klubu „Sutjeska“ u kojem je i nakon penzionisanja obavljao posao fizioterapeuta.

Poznati sportski i zdravstveni radnik iz Foče Zoran Smrekić preminuo je nakon kraće bolesti u 69. godini.

Legendarni Doktor Smreka, kako su ga zvali njegovi Fočaci, radni vijek je proveo u Univerzitetskoj bolnici Foča, gdje je i penzionisan, kao medicinski tehničar, a ostaće upamćen i kao neumorni sportski entuzijasta.

Kao sportski fizioterapeut decenijama je bio na raspolaganju svim sportskim kolektivima u Foči, pružajući im zdravstvenu zaštitu, najčešće bez ikakve nadoknade.

Poseban pečat ostavio je u Fudbalskom klubu „Sutjeska“, a posljednjih godina i u Košarkaškom klubu „Sutjeska“ u kojem je i nakon penzionisanja obavljao posao fizioterapeuta.

Bio je sudionik najvećeg uspjeha u istoriji FK „Sutjeska“, kojem je značajno doprinio kao medicinski tehničar-fizioterapeut, u sezoni 1981/82. kada su Fočaci izborili plasman u Republičku ligu BiH.

Pomagao je i ostalim sportskim kolektivima, a bio je neizostavan i na svim sportskim priredbama u Foči.

Uz svoje sportiste često je bio i na MOSI igama.

Kada je Doktor Smreka tu, sportisti su uvijek osjećali da su u sigurnim rukama. Smrekić je uvijek ispoljovao veliku posvećenost svom poslu, kako kada su u pitanju preventivne vježbe, koje su imale cilj da spriječe teže povrede, tako i kada dođe do težih povreda u periodu oporavka, kada bi danonoćno brinuo o povređenom igraču, sve dok ponovo ne bi istrčao na teren.

Sportisti će za njega reći da je bio mnogo više od fizioterapeuta, za svakoga je imao razumijevanje, znao da ohrabri i posavjetuje, i kao sportski stručnjak i kao roditelj.

Za vrijeme Odbrambeno-otadžbinskog rata, hrabrost i humanost je pokazao na prvoj liniji fronta brinući o svojim saborcima.

Fočanski sportisti, navijači i svi građani Foče pamtiće ga kao humanistu, čovjeka velikog srca i uvijek vedrog duha, spremnog da u svakom trenutku bude u službi svoje profesije i da pomogne drugima.

Sahrana Zorana Smrekića obaviće se na Gradskom groblju Božovac u ponedjeljak, 9. novembra, u 13.00 časova.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: