Vijesti

Vukadinović: Za mlade bračne parove i višečlane porodice stanovi pod najpovoljnijim uslovima

21.10.2020 | 10:09 Vukadinović: Za mlade bračne parove i višečlane porodice stanovi pod najpovoljnijim uslovima

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik prisustvovao je na Trgu kralja Petra u Foči predstavljanju kandidata ove stranke za načelnika opštine Milana Vukadinovića i kandidata za odbornike u fočanskom parlamentu. U obraćanju okupljenim članovima i simpatizerima stranke, Dodik je rekao da je SNSD za načelnika Foče ponudio mladog i energičnog kandidata, te da je pred njim dosta posla. Dodik je uručio sportsku orpemu Sportskom savezu Foče, a Udruženju porodica sa četvoro i više djece najavio je da će uručiti pomoć od 10.000 KM.

Rezultate SNSD-a u proteklih osam godina u Foči predstavio je aktuelni načelnik Radisav Mašić. On je istakao da su brojni kapitalni projekti u Foči realizovani zahvaljujući saradnji sa Vladom Srpske - od izgradnje Studentskog doma, nove zgrade Bogoslovskog fakulteta, Hrama Svetog Save, rekonstrukcije Univerzitetske bolnice i željeznog mosta na Drini, izgradnje puta desnom obalom Tare, nove zgrade vrtića, pa do velikih ulaganja u gradski vodovod, Nacionalni park „Sutjeska“ i lokalnu putnu mrežu i druge infarstrukturne projekte.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Milan Vukadinović istakao je da je rekonstrukcija regionalnih i magistralnih puteva prioritet od kojeg zavisi privlačenje potencijalnih investitora i razvoj turizma. On je naveo da je turizam, sa kanjonom Tare i Nacionalnim parkom „Sutjeska“, razvojna šansa Foče, koja bi mogla da doprinese i razvoju poljoprivrede. Napomenuo je da za Foču veliki značaj imaju Medicinski i Bogoslovski fakultet, te da će za potrebe studenata biti potrebno da se izgradi još jedan paviljon Studentskog doma. „Potrebno je zaustaviti odliv mladih, uvoćenjem studipendije za najbolje studente, koje ćemo vezati ugovorima i omogućiti im da rade u svojoj opštini, da svoje ideje i kreativnost izražavaju ovdje, da im pomognemo da od Foče napravimo bolje mjesto za život svih građana“, istakao je Vukadinović.

On je najavio da je u planu da se na prostoru ispred novoizgrađene zgrade obdaništa u naselju Donje Polje izgrade stambene zgrade za kadrove dva fakulteta, za višečlane porodice, te za mlade bračne parove, kojima će se omogućiti da kupuju stanove pod najpovoljnijim uslovima. U oblasti privrede, najavio je da će buduća vlast raditi na rekosntrukciji i adaptaciji Industrijske zone Brod na Drini, a privrednicima će biti ponuđena i bivša kasarna na Livadama kao mini industrijska zona, dok će se u dogovoru sa premijerom Radovanom Viškovićem sagledati sve potrebe privrednika. „Privredni savjet opštine je napravljen i on mora da zaživi u punom kapacitetu. Moramo okupiti naše najbolje prirevdnike, kako domaće, tako i inostrane. Foča ima mnogo ljudi koji mogu da pomognu i ulože, mi moramo da stvorimo uslove da oni dolaze i otvaraju nova radna mjesta“, rekao je Vukadinović. Kandidat SNSD-a za načelnika Foče dodao je da je u njegovim planovima i uređenje Trga kralja Petra sa izgradnjom fontane, asfaltiranje lokalnih puteva od Foče do centara mjesnih zajednica i kvalitetno nasipanje i uređenje ostalih dionica, uređenje korita rijeka Drine i Ćehotine, te da će od republičkih institucija tražiti da Foča dobije status grada. Naveo je da su dobili obećanje od Milorada Dodika da će se asfaltirati gradska saobraćajnica, koja je i magistralni put, od Robne kuće do nove Autobuske stanice, što će olakšati komunikaciju prema Domu zdravlja i Srednjoškoslkom centru.

Obećao je da će se raspisivati konkurs za privrednika godine i da će se stimulisati svako zdravo radno mjesto, dok će inspekcijski organi morati ozbiljno da pristupe svom poslu. Za preduzeća „Komunalac“ i „Izvor“ rekao je da će se osposobiti da mogu da rade široku lepezu poslova da grad bude čistiji i da se u sufinasiranju sa zajednicama etažnih vlasnika urade fasade na stambenim zgradama. „Napravićemo rasadnik hortikulture i zaposliti određeni broj ljudi, koji će od toga moći da žive, a time ćemo doprinijeti da nam grad bude ljepši“, rekao je Vukadinović. Nakon promocije na Trgu, Dodik je sa kandidatima SNSD-a prošetao do novoizrađenog objekta obdaništa, za koje se uskoro očekuje da bude opremljeno i otvoreno.

 

 

Podijelite vijest: