Sport

Kik boks: Fočaci najbolji na Otvorenom prvenstvu Srpske

20.10.2020 | 12:02 Kik boks: Fočaci najbolji na Otvorenom prvenstvu Srpske

Članovi Kik boks kluba „Igma“ iz Foče Matej Tripković i Aleksa Ćalasan proglašeni su za najbolje takmičare Otvorenog prvenstva Republike Srpske u kik boksu koje je održano u Trebinju.

Članovi Kik boks kluba „Igma“ iz Foče Matej Tripković i Aleksa Ćalasan proglašeni su za najbolje takmičare Otvorenog prvenstva Republike Srpske u kik boksu koje je održano u Trebinju.

Fočaci su još jednom blistali na ovom prestižnom takmičenju, koje je ove godine okupilo 24 kluba i 92 kik boksera iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore.

Osvojivši tri zlatne i jednu srebrnu medalju, Kik boks klub „Igma“ potvrdio je rezultate sa prošlogodišnjeg prvenstva u Banjaluci i pokazao da je klub sa najviše potencijala i mladih talenata.

Matej Tripković dominirao je u disciplini lou kik, kategorija juniora do 71 kilogram i do titule je došao poslije dva teška i atraktivna meča, a uz zlatnu medalju okitio se i epitetom najboljeg takmičara prvenstva u lou kiku.

Na sličan način na tron se popeo i njegov klupski drug Aleksa Ćalasan u disciplini kik lajt, kategorija juniora do 79 kilograma.

U obje borbe koje je imao, Aleksa je potvrdio dominaciju i domogao se zlata, a ujedno je proglašen za najboljeg takmičara prvenstva u disciplini kik lajt.

Njegoš Škipina, u disciplini lou kik, kategorija mlađih kadeta do 42 kilograma, takođe je imao dva teška meča, a zaustavljen je u finalu i to zbog minus poena od strane sudije, pa je morao da se zadovolji srebrom. 

U Klubu ističu da je kazna bila prestroga , te da je uskraćen za pobjedu, ali da njegovo srebro sija kao zlato jer je pokazao da se u budućnosti od njega može mnogo očekivati.

Najmlađi takmičar na prvenstvu Nikolaj Marković, kategorija mlađih kadeta do 28 kilograma, bez konkurencije je osvojio prvo mjesto i okitio se najsjajnijim odličjem.

Talentovane kik boksere iz Foče do velikog uspjeha u Trebinju predvodili su trener Miloš Radović i predsjednik Kluba Igor Marković.

Takmičenje je održano uz poštovanje epidemioloških mjera i preporuka Instituta za javnos zdravstvo Republike Srpske.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: