Kultura

Kralj Čačka prvi put nastupio u Foči

19.10.2020 | 11:54 Kralj Čačka prvi put nastupio u Foči

Zahvaljajući OK karavanu, publika u Foči uživala je u neobičnom duetu akustične gitare i kontrabasa na koncertu Kralja Čačka- kantautora iz Srbije Nenada Marića.

Zahvaljajući OK karavanu, publika u Foči uživala je u neobičnom duetu akustične gitare i kontrabasa na koncertu Kralja Čačka- kantautora iz Srbije Nenada Marića.

OK karavan je neki vid zamjene za OK fest, koji ove godine nije održan zbog epidemije virusa korona, a svoje putovanje širom BiH počeo je iz Foče.

Kralj Čačka kaže da je od prijatelja koji su bili na OK festu na Tjentištu o tom festivalu čuo sve najljepše, te da mu je drago što i na ovaj način učestvuje u toj priči.

„Svi smo, u ovoj situaciji koja nije sjajna, prisiljeni da se snalazimo kako umijemo. Ovo je pretpostavljam silom nužde, i muzičari i organizatori su prisiljeni na ovo rješenje za koje možemo reći da je  kompromisno“, kaže Marić.

Poručio je da će vrlo rado, kada prođe pandemija i ukoliko dobije poziv, doći i na Tjentište na OK fest i to u širem sastavu.

Na koncertu u Gradskom pozorištu u Foči, koji je održan uz poštovanje mjera zaštite od virusa korona, nastupio je uz pratnju svog kontrabasiste Miladina Stojkovića.

Prvog dana OK karavana u Foči je prikazan i dokumentarni film „Tusta“, režisera Andreja Korovljeva, o Branku Črncu Tusti-frontmenu legendarnog pank benda iz Pule „KUD Idijoti“, a otvorena je i izložba fotografija “OK fest retrospektiva“, autora Marka Ristića i Vedrana Ševčuka.

Program OK karavana na prvoj stanici u Foči završava se danas projekcijom filma „Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu“, režisera Mladena Matičevića i promocijom knjige Dušana Vesića „Bunt dece socijalizma“.

Dvodnevni program u Foči, OK tim organizovao je u saradnji sa Centrom za kulturu i informisanje.

Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: