Vijesti

NP „Sutjeska“ – alternativa za more

18.06.2020 | 10:06 NP „Sutjeska“ – alternativa za more

Nacionalni park „Sutjeska“ jedna je od 23 destinacije koju je Ministarstvo trgovine i turizma RS uvrstilo među objekte u kojima će građani Srpske moći da iskoriste turistički vaučer.  Bogata ponuda „Sutjeske“ i novi turistički sadržaji već privlače brojne goste širom Srpske koji su zainteresovani da odmor provedu u najstarijem nacionalnom parku u BiH.

Nacionalni park „Sutjeska“ jedna je od 23 destinacije koju je Ministarstvo trgovine i turizma RS uvrstilo među objekte u kojima će građani Srpske moći da iskoriste turistički vaučer.  Bogata ponuda „Sutjeske“ i novi turistički sadržaji već privlače brojne goste širom Srpske koji su zainteresovani da odmor provedu u najstarijem nacionalnom parku u BiH.

Nacionalni park „Sutjeska“ ovog ljeta ponudio je građanima Srpske sve svoje smještajne kapacitete, od bungalova do luksuznih vila, uz bogate prateće sadržaje i niz pogodnosti za savršen odmor. Pet smještajnih kapaciteta našlo se na spisku Ministarstva trgovine i turizma RS u kojima stanovnici Srpske mogu da iskoriste turistički vaučer.

-Među njima su hotel „Mladost“ sa 160 ležajeva, luksuzne vile „Silver 1“, „Silver 2“ kapaciteta 30 ležajeva, pet luksuznih apartmana, zatim planinske kolibe na Donjim Barama i Orlovačkom jezeru i katuni na Prijevoru podno Maglića. Putem vaučera će građani Srpske moći da rezervišu smještaj po njihovim željama i potrebama, a mi smo spremni da im ponudimo najbolji odmor- rekao je direktor Parka, Dejan Pavlović.

Projekat turističkih vaučera u NP „Sutjeska“ ocjenjuju strateškim, imajući u vidu da je turizmu nakon epidemije virusa korona hitno potreban oporavak.

Oporavak i odmor trebaju i građani Srpske. Prelijep prirodni ambijent Sutjeske, koji je prepoznat i izvan našeg kontinenta, idealna je lokacija za okrepljenje duše i tijela. Pavlović, pojašnjava da uveliko već pozivaju i raspituju se o ponudi i rezervacijama.

-Od momenta objave naših kapaciteta na spisku lokacija u kojima se može koristiti vaučer zabilježili smo ogromno interesovanje. Već imamo potvrđenih rezervacija i vjerujem da će građani Srpske iskoristiti ovu mogućnost i upoznati svoju zemlju još bolje. Smatram da je projekat turistički vaučer odličan potez Vlade RS da subvencioniše troškove smještaja građanima od ogromnog značaja, jer se time direktno pomaže oporavak turističkih objekata i turizam u cjelosti-istakao je Pavlović.

Pandemija virusa korona proteklih mjeseci zaustavila je dolazak turista . Otkazano je više od 10.000 noćenja gostiju iz cijelog svijeta. Međutim, virus nije zaustavio ulaganja. Obnovljeni su devastirani objekti, prošireni smještajni kapaciteti, obogaćeni aranžmani. Sve to kroz projekte, koji se sprovode uz podršku Evropske unije, Vlade Republike Srpske, Vlade Srbije i sopstvenim ulaganjima.

-Već u ovu sezonu ulazimo bogatiji za 80 ležajeva u paviljonima „C“ i „D“, dok je paviljon „A“ sa oko trideset ležajeva u potpunosti renoviran, kao i planinska kuća na Donjim Barama. Znatan broj soba u hotelu „Mladost“ je renoviran, proširen je kapacitet restorana i kuhinje u hotelu, kao i restorana „Komlen“. Pri kraju su radovi na rekonstrukciji objekta koji će polovinom jula funkcionisati kao savremeno opremljen centar za naučna istraživanja i ekologiju i biti na usluzi studentima, profesorima i naučnim radnicima-naveo je Pavlović.

NP ‘Sutjeska’ posljednjih godina je u fokusu pažnje turista sa svih kontinenata. Zahvaljujući stalnim ulaganjima i naporu rukovodstva, iz sezone u sezonu, brojnima je odlična alternativa za more. Mnogi obiđu svijet, ali samo ovdje pronađu pravi odmor i brojne specifičnosti. Gostoprimstvo je adut koji, uz jedinstvene prirodne ljepote, bogato kulturno-istorijsko nasljeđe i gastronomiju, zaokružuju specifičnost  „Sutjeske“.

Podijelite vijest: