Vijesti

Raspisan javni poziv za dodjelu turističkih vaučera građanima Republike Srpske

15.06.2020 | 19:59 Raspisan javni poziv za dodjelu turističkih vaučera građanima Republike Srpske

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske raspisalo je javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu turističkog vaučera koji je namijenjen građanima Srpske, a kojima se ostvaruje pravo na subvenciju troškova usluge smještaja, odnosno noćenja sa doručkom u jednoj smještajnoj jedinici ugostiteljskog objekta za smještaj, bez subvencije ostalih troškova ishrane i pića ili fakultativnih usluga.

Pravo prijave za turistički vaučer ima svaki punoljetni građanin Republike Srpske koji ima prijavljeno mjesto prebivališta u Srpskoj i rezervisan smještaj kod ugostitelja direktno ili posredstvom turističke agencije koji su upisani u evidenciju ugostitelja i turističkih agencija koji ispunjavaju uslove za realizaciju šeme dodjele vaučera, kao i da koristi uslugu smještaja u ugostiteljskom objektu van mjesta prebivališta.

Turistički vaučer može koristiti samo lice na čije ime vaučer glasi, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Ugostitelj, odnosno turistička agencija naplaćuje korisniku vaučera uslugu umanjenu za vrijednost turističkog vaučera, a koja iznosi 100 KM.

Turistički vaučer moguće je iskoristiti u periodu od 15. juna do 15. novembra 2020. godine samo kod ugostitelja ili turističke agencije koji su upisani u evidenciju, a koja je dostupna na internet stranici Ministarstva.

Rok za podnošenje prijave za vaučer ističe 10. novembra.

Javni poziv je objavljen u dnevnom listu “Glas Srpske” i na internet stranici Ministarstva.

zvor: Radio Foča

Podijelite vijest: