Zdravstvo

Petnaesti simpozijum hirurga Srpske i Srbije sa međunarodnim učešćem u Foči

17.06.2024 | 13:25 Petnaesti simpozijum hirurga Srpske i Srbije sa međunarodnim učešćem u Foči

U organizaciji Udruženja hirurga Republike Srpske i Hirurške sekcije Srpskog LJekarskog društva Srbije, Univerzitetske bolnice Foča i Medicinskog fakulteta, u Foči će se od 20. do 22. juna održati 15. Simpozijum hirurga sa međunarodnim učešćem.

Ovaj naučni skup spada u red prepoznatljivih na širem području i okuplja više od 200 ljekara sa prostora Srbije, Republike Srpske, Federacije BiH, Crne Gore, Hrvatske i šire.

Teme Simpozijuma biće najnovija saznanja iz oblasti hirurgije.

-Osim tema iz svakodnevne kliničke prakse učesnici Simpozijuma pažnju će posvetiti i savremenim stavovima u liječenju, a diskutovaće i o problemima i dilemama sa kojima se susreću u svakodnevnom radu-najavili su organizatori.

Pored stručnjaka iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Simpozijum će okupiti i vrhunske stručnjake iz regiona i iz cijelog svijeta, te će biti odlična prilika za susret sa starim poznanicima, sticanje novih poznanstava, razmjenu iskustava i ideja i uspostavljanje saradnje kako u praktičnom, tako i u naučnom smislu.

Od 2008. godine, na Simpozijumu hirurga učestvovalo je više od 2.000 hirurga i ljekara ostalih specijalnosti i obrađeno na desetine tema.

Ocjene učesnika Simpozijuma svih ovih godina nepromijenje su- jedan je od najorganizovanijih i s najkvalitetnijim predavačima u ovom dijelu Evrope.

Novinar: Radmila Prvulović
Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: