Sport

Stoni tenis: „Perućica“ cilja opstanak u Premijer ligi

05.04.2024 | 14:21 Stoni tenis: „Perućica“ cilja opstanak u Premijer ligi

Muški tim Stonoteniskog kluba „Perućica“ pokušaće u finišu prvenstva da obezbijedi opstanak u Premijer ligi BiH. Borbu za ispunjenje cilja zacrtanog na početku povratničke premijerligaške sezone nastavljaju ovog vikenda mečom protiv ekipe „Banjaluka“ na domaćem terenu.

Iako su trenutno u lošoj situaciji, u „Perućici“ kažu da cilj nije nedostižan. Šansu da potvrde opstanak u društvu najboljih vide u preostalih šest mečeva u aprilu.

-Posljednje tri ekipe, među kojima smo i mi, razdvaja samo po jedna pobjeda i gledajući sa te strane imamo realne šanse da opstanemo u Premijer ligi BiH. Najbitnija su iduća kola u kojima imamo odlične šanse da pobijedimo barem u četiri susreta, tako da ćemo dati sve od sebe da ostavimo klub u premijerligaškom statusu-rekao je kapiten „Perućice“ Damjan Marković.

Šef stručnog štaba i predsjednik „Perućice“ Nada Kujundžić zadovoljna zalaganjem tima ističe da bi opstanak u Premijer ligi BiH bio ogroman rezultat za klub. Motivacije im, kaže, ne nedostaje.

-U narednim mečevima sigurno ćemo dati svoj maksimum, jer nam je želja da opstanemo u takmičenju. Ako to i ne uspijemo mi smo već napravili dobar rezultat, jer smo bili dio Premijer lige. U slučaju ispadanja igraćemo Prvu ligu Republike Srpske koja nije za potcjenjivanje, izuzetno je dobra i kvalitetna, tako da nećemo biti razočarani ako ne bude onako kako smo planirali-rekla je Kujundžićeva.

Sa dvije pobjede „Perućica“ je na posljednjem 13. mjestu. Pobjedu više ima 12. „Vitez“, dok 11. banjalučki „Spin“ ima dva trijumfa više od Fočaka.

Do kraja sezone „Perućica“ će odigratiti mečeve protiv ekipa „Banjaluka“, „Vitez“, „CM Vitez“, „Aladža“, „Mostar“ i „Hašim Spahić“.

Susret „Perućice“ i „Banjaluke“ igra se u nedjelju, 7. aprila, od 11.00 časova u sali „Partizan“.

Novinar: Dejan Mandić
Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: