Obrazovanje

Školarci u Miljevini učili o pravilima ponašanja u saobraćaju

17.02.2024 | 15:37 Školarci u Miljevini učili o pravilima ponašanja u saobraćaju

U okviru velike preventivne kampanje “Budi vidljiv, ne budi figura” koja se realizuje širom Republike Srpske, u organizaciji Auto-moto društva “Foča ” u područnoj školi „Sveti Sava“ u Miljevini održano je saobraćajno-obrazovno predavanje za učenike nižih razreda.

U goste školarcima stigli su predstavnici Auto-moto društva Foča i Policijske uprave Foča.

-Cilj je da se da ukaže pješacima na opasnosti kojima su izloženi prilikom kretanja kolovozom u noćnim uslovima vožnje, kako se kretati pravilno, kao i da vozačima i licima koja se prevoze u vozilu ukaže na potrebu korištenja svjetlodobojnog prsluka prilikom napuštanja vozila na javnom putu. Nastojimo povećati bezbjednost pješaka u saobraćaju, posebno noću, što je jedan od zadataka kampanje-saopšteno je iz AMD Foča.

Učenicima od prvog do petog razreda podijeljene su edukativne  slikovnice o ponašanju u saobraćaju i fluorescentne trake sa svjetloodbojnim materijalima, kako bi bili što vidljiviji u saobraćaju.

Iz AMD Foča navode da, u saradnji sa fočanskom Policijskom upravom, konstantno realizuju aktivnosti sa ciljem povećanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, a poseban osvrt je na učenicima osnovnih škola.    

Kampanja „Budi vidljiv, ne budi figura“ traje do kraja februara. Ovu preventivnu aktivnost zajednički sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savez RS sa 48 auto-moto društava i lokalne zajednice.

Novinar: Radmila Prvulović
Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: