Vijesti

Osnaživanje žena kroz aktivizam u zajednici

13.02.2024 | 12:37 Osnaživanje žena kroz aktivizam u zajednici

Ekonomsko osnaživanje žena kroz aktivizam, druženje i razmjenu međusobnih iskustava ciljevi su projekta koji realizuje Udruženje žena “Foča” uz podršku Fondacije za osnaživanje žena u Bosni i Hercegovini.

Projektom su, između ostalog, predviđene kreativne radionice na kojima učesnice prolaze obuku ukrašavanja predmeta dekupaž tehnikom.

Radionice za kreativno preduzetništvo pomoći će ženama da savladaju novu tehniku, a u nastavku projekta radiće i ručne radove.

-Prva radionica održana je nedavno u prostorijama Centra za kulturu i informisanje, u pozitivnoj atmosferi i kreativnom duhu, što je i namjera ovakvih događaja. NJihova organizacija nastaviće se tokom ovog mjeseca-saopšteno je iz fočanskog Udruženja žena.

Projekat, koji ima za cilj da se neke od žena u budućnosti opredijele za pokretanje malog biznisa, realizuje se do kraja aprila.

Iz Udruženja su pozvali na saradnju predstavnike svih drugih fočanskih udruženja, ustanova i zainteresovane žene.

Udruženje žena "Foča" zvanično je  počelo sa  radom u junu mjesecu prošle godine. 

Članice udruženja svojim dosadašnjim radom i aktivnostima prepoznate su kao čuvari tradicije, kulture i običaja našeg kraja,  a imale su i zapažene nastupe na raznim događajima i manifestacijama koje organizuju opština Foča, javne ustanove i nevladine organizacije, kao i na događajima koji se sa sličnim ciljevima organizuju u okruženju.  

Novinar: Radmila Prvulović
Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: