Vijesti

Udruženje „Prkos“: Aktivna pomoć oboljelima od karcinoma

05.02.2024 | 15:48 Udruženje „Prkos“: Aktivna pomoć oboljelima od karcinoma

Pružanje stručne pomoći oboljelima, unapređenje njihovog liječenja, prevencija i edukacija stanovništva o posljedicama malignih bolesti, neki su od zadataka fočanskog Udruženja oboljelih od malignih bolesti „Prkos“.

Iz Udruženja podsjećaju da su prije pet godina osnovani sa ciljem pronalaženja rješenja za mnogobrojne probleme sa kojima se oboljeli i članovi njihovih porodica susreću.

-U međuvremenu smo dobili i uz pomoć brojnih prijatelja, donatora i lokalne uprave opremili prostorije koje se nalaze u bivšoj zgradi OMI-ja. Tu nas svi zainteresovani, naročito oni kojima je potrebna pomoć, podrška ili savjetovanje mogu pronaći-naveli su iz Udruženja.

Posebno su naglasili dobru saradnju sa ljekarima Univerzitetske bolnice Foča koji im svakodnevno pomažu u radu, kao i sa lokalnom upravom koja im je obezbijedila i finansijsku podršku.

-Vođeni činjenicom da niko ne bi trebalo sam da se suočava sa malignim bolestima, trudimo se da na sve načine pomognemo i olakšamo i oboljelima i njihovim porodicama da se nose sa ovom teškom bolešću-naveli su iz Udruženja.

Dodaju da sve informacije zainteresovani mogu dobiti kod predsjednice Udruženja Branke Krešić, putem telefona 065 529 062.

Novinar: Radmila Prvulović
Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: