Vijesti

Vukadinović: Snažna podrška Vlade Srpske razvoju Foče

05.02.2024 | 15:44 Vukadinović: Snažna podrška Vlade Srpske razvoju Foče

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Foča Milan Vukadinović izabran je među 45 članova Predsjedništva Saveza nezavisnih socijaldemokrata na sjednici Glavnog odbora stranke u Srpcu.

Zahvalivši rukovodstvu stranke i kolegama na ukazanom povjerenju, Vukadinović je izbor u Predsjedništvo stranke ocijenio kao potvrdu dobrog rada čitavog Opštinskog odbora SNSD-a u Foči.

On je istakao da je to velika čast, ali i obaveza u borbi za rješavanje svih problema sa kojima se građani Foče susreću.

-Pozicija jednog od 45 članova Predsjedništva najveće političke organizacije u BiH sigurno će otvoriti brojna vrata za rješavanje problema kojima smo svakodnevno izloženi. Možemo da lobiramo, da tražimo rješavanje infrastrukturnih problema, razvoj strateških privrednih grana koje su u nekom prethodnom periodu bile zapostavljene i da se zajedno sa našim narodnim poslanikom i ostalim ljudima borimo za unapređenje kvaliteta života svih sugrađana-rekao je Vukadinović.

Vukadinović, koji je i načelnik Foče, naveo je da će sve trenutne probleme i poteškoće građana Foče predstaviti kako Vladi Republike Srpske, tako i svim drugim nivoima vlasti, u cilju iznalaženja što hitnijeg i najboljeg rješenja.

-Sa druge strane, u političkom dijelu želimo da pripremamo sve aktivnosti za predstojeće lokalne izbore. Da uđemo među narod, da što prije rješavamo ono što je moguće riješiti-rekao je Vukadinović.

On je dodao da će u fokusu njegovog budućeg djelovanja u vrhu stranke biti da Foča dobije status koji joj i pripada.

-Sve strateške grane, razvoj fakulteta, gradnju novog bloka za smještaj studenata, unapređenje putne infrastrukture koja ograničava razvoj privrede, te razvoj turizma preko NP „Sutjeska“ i Parka prirode „Tara“, kao i ostalih znamenitosti moramo da dignemo na mnogo veći i ozbiljniji nivo. To možemo da radimo uz pomoć i podršku svih nivoa vlasti, a naročito Vlade Republike Srpske, čiju opredijeljenost otvoreno imamo-rekao je Vukadinović.

U narednim danima, navodi Vukadinović, Opštinski odbor stranke u Foči krenuće sa pripremom za predstojeće lokalne izbore, što, između ostalog, podrazumijeva aktivan rad na terenu, osluškivanje potreba svih građanja, rješavanje prioritetnih kategorija, kao  i razgovore sa koalicionim partnerima oko podrške zajedničkom kandidatu za načelnika opštine.

Novinar: Dejan Mandić
Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: