Sport

Počele pripreme „Sutjeske“ za proljeće

23.01.2024 | 13:18 Počele pripreme „Sutjeske“ za proljeće

Fudbaleri „Sutjeske“ počeli su pripreme pred početak proljećnog dijela prvenstva u Prvoj ligi RS. Na Gradskom stadionu obavljena je prozivka igrača gdje su se pojavili svi osim Aleksandra Stojanovskog, koji se vratio u Srbiju i Alekse Gagovića koji je otišao na studije. U tim se vratio Ognjen Mojović.

U stručnom štabu „Sutjeske“ smatraju da je šest sedmica pred nastavak prvenstva dovoljno da se ekipa spremi i da će nastojati dobrim partijama ostvariti ambiciju stabilnog prvoligaša u gornjem dijelu tabele.

Iako je teren Gradskog stadiona pod snijegom, fočanski „plavo-bijeli“ su prionuli na pripreme nakon zimske pauze. Jesenji dio prvenstva završili su na 11. mjestu sa 25 bodova, osam pobjeda, jednim neriješenim rezultatom i osam poraza.

Šef stručnog štaba, Zlatko Radović kaže da je u planu i dovođenje novih igrača i pregovori su u toku. „Zakazali smo već nekoliko utakmica kako bi se što bolje spremili. Posljednjeg dana januara idemo u Konjic gdje ćemo odigrati meč protiv „Igmana“, premijerligaša BiH, dogovorene su i utakmice sa „Famosom“ iz Istočnog Sarajeva i „Drinom“ iz Višegrada. U planu je da jednu sedmicu odemo u toplije krajeve i tako se malo udaljimo iz Foče. Ambicije su da ostanemo stabilan prvoligaš u gornjem dijelu tabele“, rekao je Radović.

U „Sutjesci“ se već duže vrijeme oslanjaju i na podmladak, pa je timu priključeno nekoliko omladinaca koji će nastojati da opravdaju ukazano povjerenje kako bi stekli status prvotimaca.

Prvi meč u proljećnom dijelu prvenstva Republike Srpske „Sutjeska“ igra 2. marta u Gradišci gdje će se sastati sa „Kozarom“, koja je peta na tabeli.

Pored prvenstvenih mečeva „Sutjesku“ očekuje i nastavak takmičenja u Kupu „Dr Milan Jelić“, gdje su se plasirali u polufinale.

Novinar: Vladimir Pantović
Izvor: Radio Foča

Podijelite vijest: